Temps de Flors rep uns 400.000 visitants i l'Ajuntament diu que "cal trobar un equilibri"

L'impacte econòmic serà superior als 10 milions d'euros

Queixes dels veïns i satisfacció dels comerciants al final de Temps de Flors

Les imatges de 'Girona, Temps de Flors'

Gerard Vilà / ACN

Gerard Vilà / ACN

La 69a edició de 'Girona, Temps de Flors' ha rebut uns 400.000 visitants, el que suposa un increment respecte l'any passat. Una edició "molt positiva" per part de l'Ajuntament que calcula que l'impacte econòmic serà superior als 10 milions d'euros. Amb tot, des del consistori reconeixen que "cal trobar un equilibri" per l'increment de visitants, si bé assenyalen que "no es poden posar portes al camp". La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, ha explicat que s'hauran fet servir uns 400 litres d'aigua en una edició "imaginativa" pel context de sequera en el que s'ha fet el certamen i ha revelat que durant el mes de gener "hi van haver moments difícils", en relació a la possibilitat que no s'acabés fent Temps de Flors.

Satisfacció de l’Ajuntament de Girona per l’afluència de visitants durant la 69a edició de Temps de Flors. El consistori xifra en unes 400.000 les persones que durant els nou dies de certamen s’han acostat a la ciutat a veure l’exposició. Es tracta d’un increment respecte a l’any passat, on es van superar els 365.000. La vicealcaldessa de Girona i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis, ha valorat "positivament" els nou dies de certamen, però assenyala que cal trobar "un equilibri" i deixa clar que no creu que les coses hagin "de créixer exponencialment".

"No estem aquí, ni crec que aquest sigui l’interès. Una altra cosa és que això creï un impacte tan gran per què la ciutat és bonica i no es poden posar portes al camp. Ara bé, a la vida sempre hi ha d’haver equilibris i això sempre ho he defensat", ha remarcat.

Geis ha reivindicat que hi ha voluntat de celebrar el certamen, especialment aquest any on el context de sequera ha obligat a adaptar-lo. La vicealcaldessa ha recordat "el caràcter voluntari" de Temps de Flors i creu que "altres raonaments de Temps de Flors" s'haurien de parlar amb l'Associació Amics de les Flors i dels Jardins, a banda dels propis voluntaris.

La vicealcaldessa també ha ressaltat que la majoria de visitants d’aquesta edició han estat de proximitat. En concret, més del 70% dels qui s’han acostat a Temps de Flors aquest any venien d’alguna localitat catalana, mentre que la resta eren majoritàriament d’altres llocs de l’Estat, França i altres països com Alemanya o Anglaterra. Tot plegat fa preveure un impacte econòmic i gual o superior als 10,5 milions d'euros de l'any passat.

"Moments complicats"

Aquesta 69a edició de Temps de Flors ha vingut marcada per la sequera que pateix Catalunya. En aquest sentit, Geis ha volgut destacar “la bona feina” que s’ha fet canviant protocols, innovant i essent “autosuficients” per poder duu a terme el certamen. I és que en total, s’hauran gastat uns 400 litres d’aigua durant els nou dies d’exposició.

De fet, preguntada per si havia perillat la celebració de Girona Temps de Flors, la regidora ha reconegut que al gener hi va haver “moments complicats” però que es va poder solucionar “lluitant des d’un punt de vista més jurídic i innovant”. Amb tot, Geis ha explicat que “ja pensen en l’edició de l’any que ve” que ha reconegut que s’haurà de fer “alguna cosa diferent”, en tant que Temps de Flors arribarà a la 70a edició.

Finalment, la vicealcaldessa ha reconegut la feina de tots els voluntaris i el personal que ha treballat perquè el certamen fos un èxit, amb menció especial a la Policia Municipal de Girona ja que ha estat un compromís “en un moment complicat”. Cal recordar que el cos s’ha queixat en diverses ocasions per qüestions laborals.