Segueix-nos a les xarxes socials:

Parlem de Girona

Mirant enrere, hem viscut bons i mal moments, millors i pitjors èpoques. De tots els errors del passat se n'aprèn, i les victòries, segurament, ens fan volar sense la certesa que un mal dia podem caure i fer-nos mal. Asseguren els especialistes que la gent que pateix molt a la vida disfruta més dels moments senzills que ens brinda l'existència. Precisament perquè, un cop han caigut, saben valorar els petits instants de felicitat que acoten i envolten les nostres vides.

Avui, que cada cop som més visuals i menys narratius, que cada vegada ens costa més mostrar els sentiments i menys lluir pit i cuixa, tornar a la senzillesa és aprendre a ser un xic més feliç. Hi ha instants que romanen a les nostres vides com petits tresors de felicitat. Banyar-se en una cala amagada de la Costa Brava, amarats de llum; enfilar cap a mar per les escales d'aquell hotel que senyoreja la petita platja. I les barques i iots es gronxen en la línia de l'horitzó, com titelles moguts per gegants invisibles. Conduir en el pou negre de la nit, sol a la carretera, mentre els llums de les cases i els fanals de Roses grimpen a través de les muntanyes en una coreografia elèctrica. Escoltar el dringar dels ocells i la remor de la brisa a la plaça dels Lledoners a Girona, quan la primavera estén les ales de vida i optimisme. Passejar per la muralla, com els turistes. Calçar-se les sabatilles i expulsar adrenalina entre cotxes que emeten anhídrid carbònic en quantitats industrials: tu i el teu esforç.

Els moments feliços s'escolen davant nostre sense ser conscients de la meravella. El somriure infinit del nen que es disfressa i balla mentre canta una cançó apresa a la guarderia. L'oportunitat de viatjar, i per uns dies, sortir de tu i del teu entorn per passar a ser l'espectador d'altres costums; una altra llengua, una altra gastronomia o una altra manera de viure la vida.

La felicitat té nom de coses petites, com trobar un refugi en el bar preferit, una tassa de cafè i el diari. Només això; tan important com això. Recuperar la intensitat pictòrica del paisatge, a i l'escola d'Olot!, vist des de la Mare de Déu del Mont; passejar per pobles petits que destil·len pedra i història de l'interior empordanès. Sentir-se un nou bandoler, a les Gavarres. Escoltar, de nou, els xerrics dels vagons de mercaderies a l'antiga estació internacional de Portbou. Sorprendre's amb la moneda de dos euros que et donen de canvi, i que ha viatjat de la freda Lituània a la plaça Independència de Girona, per acabar a la teva butxaca: globalització, li diuen.

Tornar a creure en el tacte de les mans, en la veritat de l'esguard, en el compliment de la paraula donada. Tan senzill i, alhora, tan complicat.

Prem per veure més contingut per a tu