Segueix-nos a les xarxes socials:

La regió lumbar té unes fronteres imprecises, d'aquí les dificultats per sotmetre-la quan s'aixeca en armes. Els que han sentit les seves envestides saben que el dolor apareix quan vol i se'n va quan li dona la gana. La seva intensitat, molt variable, pot provocar una molèstia insignificant, però també una paràlisi total. Un dia qualsevol surts del llit i fa sol i tu estàs eufòric perquè la teva mare morta se t'ha aparegut en somnis per dir-te que no et preocupis, perquè tot s'arreglarà, de manera que et dirigeixes a la cuina, poses una tassa d'aigua al microones per preparar-te el te, però vet aquí que en treure la bosseta de la caixa se t'escorre i cau a terra. T'ajups per recollir-la i en aquest mateix instant la regió lumbar et declara la guerra. Ignores amb què t'han disparat però la veritat és que no pots tornar a la posició dreta.

Si la intensitat del dolor és de la de quedar doblegat, no et posa dret ni una cita amb el Rei, que és l'últim que se suspèn a la vida. Rajoy la va endarrerir dues hores, que ja és retardar per a un home que disposa d'un equip mèdic les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any. I aquest equip mèdic està sempre aquí, a deu o dotze metres de distància, amb els seus desfibril·ladors i els seus tensiòmetres i els seus estetoscopis, també amb els seus antihistamínics, els seus ansiolítics, les seves pastilles per al mareig i les seves ampolles per al mal de queixal. Vol dir que no triguen ni dos minuts a atendre'l, encara que no porti a sobre la targeta de la Seguretat Social. Tampoc la hi demanen.

Segur que li van fer de tot, des d'un massatge a quatre mans a la prescripció de mig quilo d'antiinflamatoris. Calia salvar la cita amb el Rei, a la qual va arribar dret, però grogui. Hem de dir que se li notava. I ara què? Doncs a negociar amb la regió lumbar. El primer que ha d'esbrinar és què vol: si més atencions o la independència. Se sap de regions lumbars que han aconseguit la independència provocant danys irreparables en la resta de la geografia corporal. El nostre consell, doncs, és que negociï, i que ho faci sense trampes, amb sinceritat. Des d'aquí li advertim que es tracta d'una regió difícil de la qual només ens en recordem quan trona.

Prem per veure més contingut per a tu