Segueix-nos a les xarxes socials:

Això és el que has de menjar per no passar gana quan fas dieta

Alguns aliments tenen propietats altament saciants i ajuden a reduir la gana entre hores

Això és el que has de menjar per no passar gana quan fas dieta

Una de les principals causes d'abandonament d'una dieta és la dificultat de fer-la a llarg termini, i en gran part es deu al problema de sentir-nos plens, o la sensació de fam constant que poden dur a obsessionar-nos amb el menjar, segons adverteix la Fundació Alimentació Saludable.

Així, destaca que se sap que existeixen, segons estudis científics, aliments que són altament saciants i que la seva inclusió en una dieta té efectes positius, ja que ens permetran calmar la gana i no necessitar una major quantitat de menjar. "De la mateixa manera, sabem que hi ha aliments i productes alimentaris que són molt poc saciants, i que, encara que aparentment ens quedem bé a l'ingerir-los, a l'estona tornarem a voler menjar", adverteix.

De fet, aquesta Fundació vinculada a la nutrició subratlla que la major part dels aliments saludables que han de ser la base de la nostra alimentació, a la seva mateixa vegada són els més saciants (patata, cereals integrals en lloc de blancs o refinats, fruites), mentre que aquells menys saciants són els que hauríem de reduir o consumir només esporàdicament (xocolatines, brioixeria i galetes, és a dir, els productes alts en sucres, farines i greixos refinades).

En concret, els 11 aliments més saciants que esmenta són: la patata cuita; fonts de proteïna com peix, filets de carn, ou i alguns llegums com la mongeta o la llentia; cereals integrals; fruits secs crus o torrats; i quatre fruites, la taronja, el plàtan, la poma i el raïm.

Prem per veure més contingut per a tu