Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen als partits que es comprometin en la millora del procés final de la vida

La iniciativa de l'Associació espanyola contra el càncer s'emmarca en el Dia de Cures Pal·liatives

Demanen als partits que es comprometin en la millora del procés final de la vidamarc martí

L'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) va reclamar ahir el compromís de totes les forces polítiques per finalitzar la tramitació parlamentària de la Llei de drets i garanties de la dignitat de la persona davant el procés final de la seva vida. Aquesta entitat va demanar ahir en un comunicat que s'estengui l'atenció psicològica i social i es garanteixi el respecte a les preferències del malalt al final de la seva vida sobre si desitja restar al seu domicili, sempre que les condicions de la persona malalta i el seu entorn familiar ho permetin.

A més, va recordar que prop del 50% de la població espanyola no rep les cures pal·liatives que necessita i que l'atenció que està inclosa en l'Estratègia de Cures Pal·liatives del Sistema Nacional de Salut és «insuficient, a causa de l'escassetat d'intervencions psicològiques i socials a pacients, familiars i cuidadors durant la malaltia i, després de la mort, en l'atenció al dol». «Més de la meitat de les persones amb una malaltia progressiva i incurable desitjaria morir a casa seva i, malgrat això, en algunes regions, una alta proporció de pacients mor a l'hospital -més del 50%-», s'afirma a la nota informativa.

Aquesta reivindicació s'ha fet coincidir amb el Dia Mundial de les Cures Pal·liatives, que es commemora dilluns vinent.

Desfilada solidària a Girona

La segona Desfilada Solidària AECC Girona se celebrarà el proper dissabte 19 d'octubre a les vuit del vespre al monestir de Sant Pere de Galligants de Girona. La iniciativa s'emmarca en el Dia Internacional del Càncer de Mama i els fons que es recaptin aniran destinats a combatre la malaltia. Les entrades valen 5 euros i ja estan a la venda. Es comptarà amb unes models excepcionals: dones que han patit o estan patint un càncer de mama i voluntàries de l'entitat.

Prem per veure més contingut per a tu