Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor el tinent coronel que va rebre un tret al cap al tiroteig de Valladolid

El Guàrdia Civil portava hospitalitzat en estat greu des de divendres

Mor el tinent coronel que va rebre un tret al cap al tiroteig de ValladolidAgencies

Pedro Alfonso Casado, el tinent coronel de la Guàrdia Civil que el passat divendres va rebre un tret al cap de l'home que s'havia atrinxerat a Santovenia de Pisergua (Valladolid) després de matar un veí, ha mort a l'hospital Clínic on es trobava ingressat, i els seus familiars han decidit donar els òrgans.

El seu estat de salut havia empitjorat les últimes 24 hores fins al fatal desenllaç, segons han informat a EFE fonts de la investigació.

Pedro Alfonso Casado, de 50 anys i natural de Vitòria, va arribar a les 7 del matí del passat divendres a Santonvenia de Pisuerga amb la resta dels membres de la Unitat Especial d'Intervenció (UEI) de la Guàrdia Civil, que té la seu a Valdemoro (Madrid).

El tinent coronel, que estava al càrrec de l'operació, va intentar negociar amb Pablo A.S.H., amb el sobrenom "El Chiqui", que estava atrinxerat a casa seva des de les dues de la matinada amb el seu gendre com a ostatge després d'haver matat al seu veí i amic Dionisio Alonso.

A 1/4 de 9, un tret realitzat "a cegues" des de dins de l'habitatge a través de la porta tancada va tocar al tinent coronel al cap, travessant-li el casc, i va ser traslladat immediatament en estat molt greu al Clínic de Valladolid, on va ser operat d'urgència.

Mentre el tinent coronel estava essent intervingut, les negociacions van continuar i a la 1 del migdia es va aconseguir que "El Chiqui" deixés en llibertat a l'ostatge, sense cap dany físic.

Al voltant de les 2 es va entregar sense oposar resistència i durant tota la negociació el presumpte assassí va manifestar estar molt alterat, cosa que va atribuir a la falta d'estupefaents que consumia de forma habitual.

A l'interior de l'habitatge s'hi va trobar l'arma utilitzada per fer els trets, un fusell Mauser d'alt calibre, antic, amb forrellat.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Valladolid, en funcions de guàrdia, va ordenar presó provisional, comunicada i sense fiança per "El Chiqui", que ara mateix està acusat d'haver comès dos homicidis o assassinats, detenció il·legal, atemptat i tinença il·lícita d'armes.

Després de conèixer la notícia de la mort, el president del govern, Pedro Sánchez, ha difós un missatge a través de Twitter en el qual envia una "sentida abraçada" a la família i als companys de comandament de la UEI.

"No hi ha paraules que puguin agrair el servei, entrega i coratge de les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE)" ha afegit el president.

Prem per veure més contingut per a tu