Segueix-nos a les xarxes socials:

Consells per prevenir el ciberatac

El virus 'ramsonware' bloqueja un ordinador des d'una ubicació remota i segresta els seus arxius

Consells per prevenir el ciberatacEFE

El Centre Criptològic Nacional, dependent del CNI, ha alertat tots els organismes públics de l'existència d'un virus informàtic "ramsonware" que ha afectat unes 50.000 organitzacions a tot el món.

El "ramsonware" és un virus capaç de bloquejar un ordinador des d'una ubicació remota i que segresta els seus arxius i no els allibera fins que aconsegueix el pagament d'un rescat.

Consells per prevenir el ciberatac

  • El virus arriba a través d'un fitxer adjunt del correu elèctronic, un cop infectat el primer equip es propaga a la resta d'ordinadors que hi hagi connectats a la mateixa xarxa. Per això es recomana no obrir adjunts de desconeguts fins que s'estabilitzi la situació, i si són de coneguts extremar les precaucions i verificar l'extensió de l'arxiu.
  • Eliminar directament els correus sospitosos, sense obrir els enllaços o arxius.
  • Mantenir activat l'antispam (filtra l'entrada del correu electrònic) i l'antivirus, actualitzat amb la versió més recent.
  • Finalment, recordar que aquests atacs utilitzen un correu que suplanta identitats d'empreses externes, com va passar fa uns mesos amb el remitent correos.es.
  • Microsoft aconsella actualitzar els sistemes operatius a la seva última versió o posar pegats com s'indica en https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms17-010.aspx
  • Per sistemes sense suport o updates, com Windows 7, es recomana desconnectar-se de la xarxa.
Prem per veure més contingut per a tu