Segueix-nos a les xarxes socials:

La tecnologia social marca l'edició d'enguany del Mobile World Congress

La Fundació Vodafone presenta iniciatives d'innovació social al congrés de mòbils per millorar la qualitat de vida a col·lectius vulnerables. Una aplicació per millorar la qualitat de vida a nens hospitalitzats, entre les novetats

La tecnologia social marca l'edició d'enguany del Mobile World Congressbarcelona

La Fundació Vodafone va presentar fa dues setmanes tres iniciatives tecnològiques per intentar millorar la qualitat de vida d'infants a l'hospital, persones sordes o amb epilèpsia, i que formaran part de les novetats de la propera edició del Mobile World Congress. A través de la campanya «connecting for good» (Connectant pel bé), la fundació pretén que la tecnologia ofereixi un impacte real i positiu per ajudar als col·lectius més vulnerables.

Entre les iniciatives presentades hi ha EntamAR, una solució basada en realitat augmentada per a la infància hospitalitzada de llarga durada, que mitjançant l'ús de les diferents funcionalitats podran desenvolupar la seva imaginació i aprenentatge.

Per altra banda, Showleap és un traductor de llengua de signes a veu en temps real que permet la comunicació entre persones sordes i oients. I, per últim, MNJ-SERAS és una solució que recopila dades en temps real de persones epilèptiques, i avisa i avalua les crisis.

EntamAR, liderada per Creu Roja Joventut, és una aplicació desenvolupada sobre la plataforma ONIRIX i es porta a terme des de dos escenaris d'ús. En el primer, es dissenyen diferents jocs com el Cluedo o l'Escape Room a les zones comunes de l'hospital amb elements de realitat augmentada per a què els nens i nenes puguin competir entre ells. El segon escenari s'apropia de l'espai de l'hospital, ja que ofereix la possibilitat d'introduir de manera virtual elements 3D i 2D amb la finalitat de personalitzar les habitacions.

Showleap té com a objectiu ajudar a la comunicació de les persones sordes o amb discapacitat auditiva permetent-los comunicar-se amb qualsevol persona oient, o que no entengui la llengua de signes.

El traductor està compost per una càmera que detecta el moviment i reconeix les imatges de la persona que està signant i un software que tradueix en temps real el que la persona sorda expressa passant-lo a text i veu. MJN-SERAS és una proposta desenvolupada per MJN Neuroserveis, que mitjançant un 'wearable' en forma d'audiòfon i una aplicació mòbil amb algoritmes d'intel·ligència artificial, és capaç de mesurar el risc de patir una crisis d'epilèpsia, enregistrar-la i emmagatzemar les dades de l'activitat cerebral de la persona.

Prem per veure més contingut per a tu