Segueix-nos a les xarxes socials:

Whatsapp del teu cap fora d'horari? No cal que li facis cas, la llei et protegeix

Una reforma legal assegura que els treballadors poden ignorar missatges i trucades dels seus superiors un cop acabada la jornada laboral

Whatsapp del teu cap fora d'horari? No cal que li facis cas, la llei et protegeixCC0

Has rebut mai un whatsapp, una trucada o un correu electrònic de la feina quan ja has acabat la teva jornada laboral? T'ha obligat a treballar fora d'hores? La Llei 3/2018 de Protecció de Dades inclou un article que revoluciona les relacions entre empreses i treballadors a l'hora de comunicar-se. Segons la nova normativa, un treballador no té l'obligació de respondre missatges de la seva empresa o del seu cap fora de la jornada laboral. És més, si un empresari o directiu exigeix que l'empleat contesti, s'enfrontaria a una sanció greu.

L'article 88 de la citada llei garanteix el dret a la desconnexió digital laboral i requereix a les empreses a disposar d'una política interna dirigida a respectar aquesta situació per tal de garantir la conciliació de la vida personal i laboral.

L'advocat Fabián Valero ho ha explicat en un fil a Twitter, que en les darreres hores s'ha viralitzat. Aquest lletrat explica que les empreses estan obligades no només a tenir un protocol de desconnexió digital, sinó a formar i sensibilitzar els treballadors.

La nova legislació espanyola s'inspira en l'aprovada l'any 2017 a França, on es van establir normes per negociar la situació del mòbil del treball fora de l'horari laboral.

Prem per veure més contingut per a tu