Segueix-nos a les xarxes socials:

Nevada

Boada culpa França del col·lapse a la frontera

De moment, ja s'han retingut uns 5.000 camions, si bé aquesta xifra va en augment, segons Boada

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha culpat avui les autoritats franceses del col·lapse a la frontera per La Jonquera (Alt Empordà), que acumula encara uns 20 quilòmetres de cues, cosa que ha obligat de nou a retenir uns 5.000 camions en àrees de servei de Catalunya, Osca i Castelló.

En roda de premsa, Boada ha destacat que aquesta incidència és "totalment imputable" a les autoritats franceses, que dos dies després del temporal encara no han pogut netejar un tram de 300 metres en baixada, que és ple de neu i gel, cosa que dificulta la circulació de camions.

Davant aquesta situació, que ahir va provocar cues de fins a 50 quilòmetres per arribar a La Jonquera, ha ordenat de nou que es retinguin els camions a les àrees de servei habilitades a aquest efecte, com a Montmeló (Vallès Oriental).

De moment, ja s'han retingut uns 5.000 camions, si bé aquesta xifra va en augment, segons Boada.

Aquesta mesura també es porta a terme ja fora de Catalunya per parar així els camions a Osca i Castelló i evitar que el col·lapse sigui encara més gran.

Boada ha destacat que han dut a terme gestions "al més alt nivell" amb les autoritats franceses, fins i tot amb la intermediació del Govern central, per demanar-los que reaccionin amb urgència per solucionar el problema.

Prem per veure més contingut per a tu