Segueix-nos a les xarxes socials:

Fa 3 mesos que esperen cobrar l'ajut

Centenars de persones fa mesos que esperen la PIRMI

Benestar desmenteix que hi hagi famílies gironines que faci mesos que esperen cobrar el PIRMI

El Departament de Benestar Social i Família ha desmentit aquest divendres que hi hagi centenars de famílies de les comarques gironines que faci mesos que esperen cobrar la Renda Mínima d'Inserció (RMI), també coneguda com a PIRMI, tal com han afirmat treballadors dels serveis socials d'atenció primària d'aquestes comarques en una concentració que han fet a Girona. Segons han remarcat fonts de la conselleria a l'ACN, només hi ha hagut un canvi en el sistema de pagament de la renda, passant de l'ingrés directe a un compte corrent a l'enviament a domicili d'un xec nominatiu, i han assegurat que no s'ha deixat de pagar a cap preceptor que tingui aprovat l'expedient.

Fonts de Benestar i Família han negat que hi hagi famílies de les comarques gironines que tinguin aprovada l'ajuda des del mes d'abril i no hagin cobrat res i remarquen que només les persones que hagin presentat la sol·licitud a partir de l'1 de juliol estan a l'espera que la comissió interdepartamental corresponent aprovi o no el seu expedient, ja que no es tornarà a reunir fins al setembre.

A les comarques gironines hi ha uns 6.000 de aproximadament 33.000 beneficiaris de la renda mínima d'inserció que hi ha a Catalunya. Benestar ha remarcat que la renda s'ha continuat pagant en tot moment i que només s'ha decidit un canvi de sistema de pagament que té com a objectiu lluitar contra el frau que hi pugui haver entre alguns beneficiaris.

Així, en lloc de rebre els diners a través d'un ingrés directe a un compte corrent, els perceptors rebran a partir d'ara un xec nominatiu al domicili que consta a la Generalitat perquè el vagin a cobrar a una entitat bancària. Benestar admet que el canvi de sistema pugui produir algun retard, però nega que s'hagi deixat de pagar a ningú.

Excepcions amb els xecs

Les mateixes fonts han indicat que hi ha algunes excepcions pel que fa a l'enviament a casa del xec. Així, en alguns casos es continuarà pagant la renda mínima a través d'un ingrés a compte corrent. És el cas d'aquells beneficiaris del PIRMI a qui la Generalitat els consti -ja sigui a través del mateix perceptor o bé a través d'alguna entitat- que estan complint condemna a una presó, que viuen en albergs o que estan ingressats en centres de desintoxicació.

Prem per veure més contingut per a tu