Segueix-nos a les xarxes socials:

TACTE D'AIGUA

TACTE D'AIGUA

De petit em van dir que l'aigua era insípida, incolora i inodora, però aviat vaig comprendre que no era exactament així. Quan a la platja empassàvem accidentalment un tros d'onada ens entrava la salabror fins al moll de l'os, la piscina municipal expel·lia olor de clor fins a mitja llegua de distància i el Danubi de les pel·lícules de la Sisí era d'un blau musical i en technicolor.

Però el que ningú ens havia negat era que l'aigua tenia tacte i per aquesta raó corríem quan ens perseguien els primers gotims de pluja i deixàvem que el líquid que sorgia de l'aixeta s'escalfés abans d'acostar-hi la punta dels dits.

El tacte de l'aigua és viscós i penetrant, interacciona amb la pell, estenent-se fins i tot més enllà de la zona de contacte. L'aigua és perillosa perquè desfà objectes que ens són preuats i a vegades imaginem que ens pot passar a nosaltres el mateix.

Els pares i les mares corren espaordits darrere dels nens quan apareixen els primers núvols sospitosos en l'horitzó, no fos cas que les criatures es desfacin com un terròs de sucre, i els estiuejants surten corrents de la zona de banys per por de no mullar-se amb l'aigua que caurà del cel.

L'aigua és vida i les autoritats sanitàries no es cansen de recordar-nos que hem de beure'n una quantitat determinada cada dia. Però hi ha qui continua pensant que tot s'ha de fer amb moderació i que la ingesta excessiva d'aigua pot fer tant de mal com la cervesa o el whisky de garrafa.

Deia una poetessa ucraïnesa que la tristesa ve de l'aigua, però no deixa de ser una obvietat, perquè gairebé tot sorgeix d'ella.

Prem per veure més contingut per a tu