Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona, la capital mundial del ciclisme professional

Més de 170 corredors i preparadors resideixen a la província i fins a tres equips tenen la seva seu a la capital gironina

Girona s'ha convertit en la capital mundial del ciclisme. Més de 170 professionals vinculats al món de la bicicleta han traslladat la seva residència a la ciutat i fins a tres equips professionals tenen la seva seu a la capital gironina. L'arribada de Lance Armstrong a Girona l'any 2001 va posar en relleu en l'àmbit internacional que la ciutat i el seu entorn són ideals per preparar-se per a les competicions esportives. Però, el nord-americà no va ser el primer a descobrir Girona. Als anys vuitanta, un equip de russos professional va instal·lar-se a la província, igual que l'exciclista danès Johnny Weltz -exdirector esportiu de l'equip Cannondale-Garmin-. L'excorredor va establir-se a la Garrotxa per la seva amistat amb el ciclista olotí Pere Muñoz. En aquells anys també es va instal·lar a la província Joan Llaneras, considerat el millor ciclista en pista espanyol de tots els temps, per haver sigut bicampió olímpic i set vegades campió mundial. «Aquests van ser els primers que es van instal·lar a Girona i van potenciar el ciclisme a la província», apunta Francesc Tobias, president del Trailrunning Girona i molt vinculat al món del ciclisme per la seva amistat amb Llaneras.

I a través del boca a boca, amb els anys, van començar a venir més i més ciclistes com Lance Armstrong, que va aconseguir set triomfs consecutius del Tour de França, entre el 1999 i el 2005.

Aquest boom va provocar que el 2007 nasqués a la ciutat el primer equip ciclista professional, el Cannondale-Garmin, ara conegut com a Education First-Drapac. «Tots els corredors van venir a viure a Girona, com per exemple Daniel Martin o David Millar. Això va donar un nou impuls al ciclisme a la ciutat», afegeix Tubias. A poc a poc els ciclistes van veure Girona com una zona ideal i privilegiada per entrenar-se.

Els factors que fan de la ciutat un santuari del ciclisme professional són el clima, les bones carreteres, l'anonimat dels ciclistes professionals, la qualitat de vida, la gastronomia i la seguretat de les carreteres on els conductors, per regla general, són molt respectuosos amb els ciclistes.

Qualitats que també han propiciat que s'instal·lessin dos equips ciclistes professionals més: el grup australià Mitchelton-Scott i l'Israel Cycling Academy. Tot això ha propiciat que actualment a la província gironina hi visquin més de 170 professionals del món de la bicicleta, entre els quals s'inclouen corredors, directius dels equips, fisioterapeutes i mecànics.

Molts d'aquests professionals han instal·lat la seva residència a Girona i també el seu negoci. És el cas de Christian Meier, que regenta el bar La Fàbrica, o Rory Sutherland, amb el Federal Café.

Tot això ha promocionat el món del ciclisme convertint Girona en una destinació atractiva per a aficionats de tot el món, especialment per als que volen pedalar per les mateixes carreteres on s'entrenen els professionals, per on anys enrere ho havia fet Armstrong.

Prem per veure més contingut per a tu