El mercat immobiliari gironí es manté estable, gràcies a l'habitatge de segona mà i a les compres que fan ciutadans estrangers. Així ho constata l'estadística trimestral del Col·legi de Registradors.

Segons les dades facilitades ahir pels registradors, en el primer trimestre de l'any es van tancar a Girona 1.870 operacions de compravenda d'habitatge. En l'acumulat dels darrers dotze mesos (abril 2013 - març 2014), les vendes s'eleven a 7.051, el que suposa un lleuger increment del 0,6% respecte el període anual precedent.

Tant trimestralment com anualment, l'habitatge de segona mà concentra dues terceres parts de les compres.

Segons els registradors, la reducció de preus, sobretot a les zones turístiques, ha afavorit la compra d'habitatges per ciutadans d'altres països que han sofert menys la crisi, evolució que ha continuat en els tres primers mesos de l'any.

No osbtant això, en el conjunt de l'Estat, i en còmput anual, la venda d'habitatge continua en mínims històrics.

Caiguda de preus

El preu de l'habitatge va caure en els tres primers mesos de l'any l'1,7% respecte al mateix període de 2013, encara que va créixer el 0,84% comparat amb el trimestre anterior, segons l'estadística del Col·legi de Registradors. L'evolució de preus "sembla constatar el canvi de tendència" observat entre octubre i desembre de l'any passat, període en el qual els preus van descendir el 5,35% en taxa interanual, però van augmentar el 0,91% respecte als tres mesos previs, assenyalen els registradors.