Saps com és el nou sistema de baixes mèdiques laborals?

Aquest dimarts entra en vigor una nova regulació del control de la incapacitat temporal - Quatre tipus de baixa, una valoració mèdica i un nou seguiment, entre les principals novetats de la normativa

02.12.2015 | 07:20

Aquest dimarts, les baixes laborals emeses passaran a regir-se per la subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques, una de les conseqüències de l'entrada en vigor del decret del ministeri de la Seguretat Social que canvia els processos de les incapacitats temporals.

Per exemple, el metge haurà de fer una valoració estimada de la baixa, usant de referència una taula orientativa, tenint en compte el diagnòstic, la feina, l'edat i la limitació.

També s'estableixen 4 tipus de baixa en funció de la durada prevista (hi ha baixes de durada molt curta, de menys de 5 dies naturals, una baixa curta, d'entre 5 i 30 dies naturals, mitjana, d'entre 31 dies i 60 naturals i llarga de més de 61 dies)  i desapareixen els comunicats setmanals que podran ser més espaiats però requeriran una visita mèdica per allargar-se i el mateix facultatiu programarà la data màxima de la propera visita.

El mateix facultatiu, el dia de la visita, programarà la data màxima de la següent. Una altra novetat és que en els processos de molt curta durada, es podrà emetre la baixa i l'alta en el mateix moment.

Des de la Subdirecció General d'Avaluacions Mèdiques s'ha elaborat fulls informatius i vídeos explicatius per resoldre els dubtes que puguin sorgir a la població, i per als professionals, es posarà en marxa la Comunitat virtual de pràctica Clínica, una plataforma de comunicació.

Les persones que hagin cursat baixa abans de l´1 de desembre no es veuran afectades per aquest nou decret i per tant seguiran els procediments de baixa anteriors.

Crítiques de la patronal Pimec
Pimec ha volgut mostrar el seu malestar davant la "falta de flexibilitat" que la Seguretat Social posa de manifest amb el canvi en el reglament d'afiliació i altes, pel qual obliga a comunicar les baixes i variacions laborals en un termini màxim de tres dies naturals.

La patronal de la petita i mitjana empresa alerta que la nova mesura implica "una excessiva rigidesa" que pot generar "seriosos" problemes a les empreses, segons apunta, en cas que es donin tres dies festius seguits.

Per això demana que els tres dies de termini siguin hàbils o laborals i no naturals i reclama que "les mesures encaminades a la reducció del frau s'han de consensuar amb els principals afectats per aquests processos".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema