Segueix-nos a les xarxes socials:

Cantallops posa en valor els artesans dels pobles fronterers amb un mercat

La cita és aquest dissabte amb petits productors gironins i de la Catalunya Nord i activitats paral·leles

Cantallops posa en valor els artesans dels pobles fronterers amb un mercatDdG

Cantallops acull demà la segona edició del Mercat de Nadal amb un ampli ventall d'activitats culturals. Hi participaran una trentena de petits productors i artesans d'arreu de la demarcació i de la Catalunya Nord que s'instal·laran a la plaça Major del poble. El programa inclou presentacions de llibres, actuacions musicals, cercavila, exposicions i tallers infantils i per a adults.

El mercat té la voluntat d'anar més enllà del seu valor estrictament comercial, argumenten des de l'organització, sinó que vol convertir-se un «lloc de trobada, comunicació i coneixement». Precisament per la seva ubicació geogràfica als peus de l'Albera, el mercat s'ha ideat amb l'objectiu «d'estrényer llaços» entre els pobles de banda i banda de la frontera.

Petits productors

Tot plegat amb la voluntat de «posar en valor» els treballs dels petits productors i artesans. Hi haurà expositors alimentaris però també fusteria, ceràmica, joies, sabons naturals, productes tèxtils i joguines. D'entre els productors, hi ha inclosos arbres i flors de Nadal i llibres.

Precisament hi participaran set escriptors que presentaran i signaran els seus volums (Joan-Daniel Bezsonoff, Aleix Renyé, Enric Pujol, Oriol Garcia Quera, Rubén Wagensberg, Joan de Déu Prats i Maria Padilla i Albert Tudela).

Cercavila i música

A les deu del matí, els actes s'iniciaran amb una cercavila amb la participació dels Grallers de la Jonquera i seguirà a la tarda amb l'acutació de corals, que interpretaran un repertori de cançons de Nadal.

Paral·lalelament s'ha programat una exposició de fotografia, pintura i escultura. També hi haurà tallers de decoració nadalenca esmaltada al foc amb inscripció prèvia.

Prem per veure més contingut per a tu