Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses imposa 20.263 euros en nou sancions per incomplir l'ordenança d'animals

Les infraccions són per part de propietaris amb gossos de races considerades potencialment perilloses

Roses imposa 20.263 euros en nou sancions per incomplir l'ordenança d'animalsDdG

L'Ajuntament de Roses ha imposat 20.263 euros en nou sancions a propietaris de gossos de races considerades potencialment perilloses que incomplien l'ordenança de tinença d'animals. La majoria eren greus o molt greus.

La Junta de Govern Local del 12 de maig va aprovar les sancions.

Les sancions s'han imposat per portar els gossos deslligats o sense morrió als espais públics, per no tenir contractada l'assegurança de responsabilitat civil obligatòria, o bé no disposar de la llicència d'animals potencialment perillosos.

Les sancions oscil·len entre els 300 i els 3000 euros, en funció de la gravetat i la tipificació dels articles de l'ordenança que s'han incomplert.

Segons la informació municipal, la majoria de les sancions del paquet imposat de nou multes corresponen a infraccions que estan tipificades a l'Ordenança com a greus o molt greus. Per aquest motiu els imports ascendeix en cinc dels casos a 3.001 euros. Dues són de 2404 euros. I les menors són de 300 i de 150 euros per una falta lleu.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Giner, ha demanat a la població "extremar la cura i el compliment de la normativa" per tal de garantir el benestar animal, la seguretat i convivència amb la resta de veïns.

A més, afegeix que "passar per alt les obligacions que comporta tenir animals de companyia pot repercutir, a més, en importants sancions que són fàcilment evitables".

L'Ordenança de Tinença d'Animals de Roses va ser aprovada l'any 2000.

La regulació està inspirada en els drets dels propis animals i té també en compte aspectes relacionats amb la seguretat i la salut pública i la convivència entre animals i persones per tal de reduir al màxim les molèsties que aquests puguin ocasionar, remarca el govern. Entre altres aspectes, es disposen les normes sanitàries que han de respectar-se quant a tinença d’animals (vacunacions, desparasitació, allotjament, alimentació i control sanitari), l’adopció de mesures per garantir la tranquil·litat dels veïns, els drets dels animals, la presència d’animals a la via pública i als establiments, la recollida d’animals, el seu trasllat en transports públics, entre altes.

Prem per veure més contingut per a tu