Segueix-nos a les xarxes socials:

Begur porta la fibra òptica al nucli de Sa Fontansa

Les obres del projecte que l'Ajuntament acaba d'adjudicar començaran durant les properes setmanes

Begur porta la fibra òptica al nucli de Sa Fontansabegur

Begur portarà la canalització subterrània per la instal·lació de la fibra òptica en tot l'àmbit de Sa Fontansa. L'actuació també servirà per renovar el paviment de les voreres i per la instal·lació de punts de llum amb el sistema de tecnologia led d'aquest nucli de l'entrada del poble.

Les obres del projecte que s'acaba d'adjudicar començaran a principis de març. El preu de licitació és de 464.479 euros i el termini d'execució és de 5 mesos. Segons apunta el regidor d'Obres i Serveis, Francesc Pilsà, les obres són necessàries, ja que «la majoria de cases són de primera residència i on fa anys que no s'hi han portat a terme millores».

El sector de Sa Fontansa actualment té un aspecte consolidat amb els vials pavimentats amb un ferm asfàltic a la calçada, paviments diversos de formigó, enllosat de pedra a les voreres i els serveis bàsics d'aigua, sanejament, electricitat, telèfons i enllumenat públic.

Per contra, segons el consistori, presenta una problemàtica en el mal estat dels paviments de les voreres, l'estat deficient de l'encintat amb la vorada i les instal·lacions aèries de telèfons es poden millorar. A més, l'enllumenat amb làmpades de vapor de sodi d'alta pressió que suposen un cost energètic elevat, són de baix rendiment i estan en mal estat de conservació.

Les properes setmanes

En aquest sentit, l'actuació de les obres suposarà una millora pel que fa a la renovació de les voreres, la implementació de llum amb el sistema de tecnologia led i les canalitzacions subterrànies per la fibra òptica. Les actuacions començaran en les properes setmanes.

Prem per veure més contingut per a tu