Segueix-nos a les xarxes socials:

Forallac vol abaratir la factura energètica de les empreses del polígon

Crearà una comunitat local d’energia amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis del viver d’empreses Nexes i altres edificis públics

Forallac vol abaratir la factura energètica de les empreses del polígon

L’Ajuntament de Forallac vol crear una comunitat local d’energia al polígon del municipi, amb l’objectiu de reduir la factura de la llum a les empreses adherides, reduir les emissions de CO2 i fomentar l’ús de les energies renovables.

El projecte es basa en la instal·lació de plaques solars a les cobertes dels edificis municipals de Nexes, la deixalleria i la brigada municipal, per donar servei a tota la comunitat.

La iniciativa vol fomentar la transició energètica en l’àmbit local i promoure l’autoconsum energètic compartit, amb la participació activa de les empreses establertes al polígon. D’aquesta manera, les empreses que s’hi sumessin aconseguirien un gran estalvi pel que fa a la factura de la llum, alhora que millorarien el seu posicionament a través del màrqueting verd.

El regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Carles Frigola, ha informat a totes les companyies del polígon del projecte i dels beneficis col·lectius que comportarà, encara que també rebran una visita presencial per acabar-los d’explicar la iniciativa.

La comunitat local d’energia que es vol crear produiria energia per a l’autoconsum i l’excedent de producció es repartiria entre els seus membres. A més, a llarg termini, permetria optimitzar tant les produccions com els estalvis.

La participació de les empreses

Les companyies que decideixin formar-ne part comptaran amb el dret a tenir un percentatge de la producció d’energia de les plaques solars situades a teulades de propietat municipal, que se li restarà del seu consum mensual. També disposaran d’una aplicació que els permeti visualitzar el seu aprofitament i el de tota la comunitat. Frigola també assenyala que rebran consells per comprendre com adaptar i reduir els seus consums, millorar la contractació de l’energia i minvar-ne el cost, i informació sobre els diferents aspectes de l’àmbit energètic per prendre decisions informades i convertir-se en agents actius de la transició energètica.

Cal destacar que Nexes és el primer viver d’empreses de l’Estat que funciona íntegrament amb energia solar i ara serà l’eix vertebrador d’aquesta nova comunitat energètica.

Aquesta iniciativa s’impulsa amb l’assessorament de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà, que des de fa poc s’ha obert a la Bisbal d’Empordà, gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu