Segueix-nos a les xarxes socials:

Club Entendre-hi + Animals i plantes

Aliments tòxics per als gossos: quins són perillosos i riscos

Aliments tòxics per als gossos: quins són perillosos i riscos

Els gossos no poden menjar tot el que ingerim els humans i hi ha aliments que no els proven massa bé, com la llet –quan deixen de ser cadells, la majoria dels gossos es tornen intolerants a la lactosa– i els seus derivats o els aliments grassos.

No vol dir que una mica de formatge o embotit els hagi de matar, però són aliments salats i condimentats, dos dels elements que més afecten la digestió dels gossos.

Tampoc és gens recomanable donar-los sucre o qualsevol tipus d’edulcorants, com el xarop de glucosa o el xilitol, o ossos o espines de peix que es puguin estellar i amb què es puguin ennuegar.

Però cal tenir en compte que hi ha aliments que mengem els humans que contenen substàncies que per als gossos són més nocives, com la teobromina de la xocolata –el principi actiu del cacau– o la cafeïna del cafè. I, per descomptat, l’etanol de l’alcohol.

No obstant, tal com apunta Gaspar García, doctor veterinari a Mundo Animal, «són aliments que en cap cas els provocaran la mort», ja que haurien d’ingerir-los en grans quantitats perquè els resultés tan perjudicial i abans «tenen vòmits i gastroenteritis per indigestió», indica. «Per posar un exemple», assegura el veterinari, un gos hauria de menjar-se dos o tres tauletes senceres de xocolata per intoxicar-se, i és obvi que s’empatxa abans, puntualitza el doctor García.

«L’ideal és que els animals mengin el seu pinso i res més. Fins i tot les llaminaduresper a gossos que de vegades els donem cal donar-les amb certa cura, perquè tenen més greixos», informa.

Cal ser ferm i no cedir a la temptació de donar aquests aliments a un gos, tot i que en demandin i mirin amb ulls de súplica, ja que són productes que no li proven al seu organisme.

En general, si un gos ingereix en grans quantitats i de forma reiterada algun d’aquests aliments –a més d’algun altre, com productes lactis, massa de pa, aliments florits o en mal estat– pot patir dificultats respiratòries, trastorns de l’estat de consciència, diarrea, vòmits, febre, convulsions i arrítmies cardíaques. Els gossos poden presentar també un deteriorament de l’estat físic. En qualsevol d’aquestes circumstàncies, és recomanable portar-lo al veterinari i intentar descriure el més precisament possible què li passa al gos i què ha menjat.

Al Club Entendre-hi + Animals i plantes d’EL PERIÓDICO som amants dels éssers vius i ens interessa tot allò que hi està relacionat. Aquí us explicarem tot allò relacionat amb les vostres mascotes i com treure el màxim profit de les vostres plantes, sempre des d’un punt de vista ecològic i sostenible. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos per explicar-nos les vostres inquietuds o compartir les vostres experiències.

Prem per veure més contingut per a tu