Segueix-nos a les xarxes socials:

Previsió meteorològica

Aquest estiu serà més calorós

L'Agència Estatal de Meteorologia creu que es registraran de mitjana temperatures lleugerament més altes

L'estiu serà una mica més calorós del que és habitual, segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), i especialment a l'est i el sud de la península, les Illes Balears i les Illes Canàries. Així, entre juliol i setembre s'esperen temperatures més altes i unes precipitacions sense canvis respecte del que és normal. De fet, la primavera ja ha estat força més calorosa, amb una especial punta de calor a l'abril, període en què s'han registrat les temperatures més altes des del 1949, amb una mitjana de 3,8 graus per sobre del que és habitual en aquest mes i que en alguns punts han arribat als 6 graus superiors. En canvi, la calor ha estat inferior les dues primeres setmanes de juny.

L'estiu es preveu més calorós, tot i que l'AEMET avisa que les fluctuacions poden variar les previsions del temps. Després d'una primavera molt calorosa, el juny s'està caracteritzant per unes temperatures normals o lleugerament inferiors. En punts de les Balears i de l'oest peninsular les anomalies tèrmiques han estat de l'ordre de -1º C, mentre que al vessant cantàbric les temperatures han estat 1º superiors a l'habitual.

La primavera sí que ha estat contrastadament més calorosa. En aquest trimestre, la diferència de temperatura mitjana amb els valors de referència del període 1971- 2000 ha estat positiva en tota Catalunya. Les anomalies registrades han oscil•lat entre els 0,5 ºC al sud de Tarragona i els 4.0 ºC al Pirineu, amb una mitjana general de +2,30 sobre les mitjanes del mes.

El caràcter tèrmic del mes de març va ser entre normal i càlid i el mes d'abril ha estat un dels mesos d'abril més càlid dels que hi ha registres juntament amb el del 1945 i el del 1949. Les anomalies registrades van oscil•lar entre els 1,8 ºC i els 6,0 ºC amb una mitjana de 3,8 ºC.

Especialment destacables són les temperatures màximes tan altes aconseguides entre els dies 8 i 10 d'abril. Exemples d'aquests dies són els 33º C a Lleida i 32,2 ºC a Tivissa, ambdues el dia 9.

Prem per veure més contingut per a tu