Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Associació de Municipis alerta del "col·lapse" econòmic dels consistoris

Insten la vicepresidenta de l'executiu català que convoqui amb urgència el Consell de Governs Locals

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve, va instar ahir a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, a convocar urgentment el Consell de Governs Locals, atesa la situació de "col·lapse econòmic que pateixen els ajuntaments del país".

A través d'un comunicat, Esteve va proposar que la constitució oficial tingui lloc al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Aquest organisme de representació dels municipis i vegueries, segons la Llei de Governs Locals del 2009, s'ha de dur a terme un cop estiguin constituïts els consistoris, els consells comarcals i les diputacions, i no s'ha d'efectuar més enllà del 22 de novembre.

Tal organisme, està format per cent membres, set dels quals nats: els quatre presidents de les diputacions, l'alcalde de Barcelona, i els presidents de la FMC i de l'ACM. Pel que fa a la resta de membres, aquests els designen els partits polítics que han obtingut més del 5% dels vots en les eleccions municipals.

El Consell de Governs Locals ha de participar en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives i en la tramitació de plans, normes i avantprojectes que afectin les administracions locals, i també ha de servir per defensar l'autonomia local davant de totes les institucions.

Prem per veure més contingut per a tu