Mor Núria Casamajó i Ruiz, mare de Carles Puigdemont

L'expresident ha explicat que la mà de la seva filla també ha estat la seva: "D'alguna manera jo també hi era"

Carles Puigdemont i la seva mare, Núria Casamajó, en una imatge d'arxiu.

Carles Puigdemont i la seva mare, Núria Casamajó, en una imatge d'arxiu. / Marc Martí Font

Núria Casamajó i Ruiz, la mare de l'expresident de la Generalitat i candidat de Junts+ a les eleccions catalanes, Carles Puigdemont, ha mort aquest dilluns per la matinada. Puigdemont ho ha lamentat a les xarxes socials: "La mà de la meva filla ha estat també la meva i, d'alguna manera, jo també hi era present". També ha agraït l'"excel·lent tracte humà i professional" del personal dels hospitals Josep Trueta i Santa Caterina de Girona. "Tots els meus germans han pogut estar al seu costat fins al final", ha explicat Puigdemont, que ha apuntat que la seva mare ha tingut una vida plena i que, textualment, se n'ha anat sense patir.

El candidat de Junts ha suspès la seva agenda de campanya per la mort de la seva mare. El substituirà el secretari general del partit, Jordi Turull, en el míting previst per a la tarda des d'Argelers. El mateix Turull ha donat el condol a Puigdemont a través d'un missatge a X: "Una immensa abraçada per a tu, president, per als teus germans i germanes i tota la família i amics en aquests moments de dolor per la pèrdua de la mare. Una persona molt ferma que vaig tenir el goig de conèixer i parlar-hi molts cops".

Xavier Puigdemont va traspassar el 2019

El pare de Carles Puigdemont, Xavier Puigdemont, va morir al novembre de 2019. La família de l'expresident té a Amer, a la Selva, una reconeguda pastisseria des de desembre de 1962, amb el nom de "Puigdemont".

Mostres de condol

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els líders dels principals partits catalans han traslladat aquest dilluns el condol a Carles Puigdemont per la mort de la seva mare, Núria Casamajó, morta aquesta matinada. En un missatge a X, Aragonès ha donat el condol a Puigdemont: "En aquests moments tan durs, de nou, la repressió i l'exili mostren una de les cares més cruels. Tot el suport".

El cap de l'oposició i candidat del PSC, Salvador Illa, ha trucat al cap de campanya de Puigdemont, Albert Batet, per donar-li el condol a l'expresident, han explicat fonts socialistes.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit, Marta Rovira, també han donat les seves condolences al candidat de Junts: "Perdre una mare és profundament dolorós i estem amb tu en aquest moment difícil. Tot el meu suport, Carles. T'envio el més sincer condol", ha afirmat Junqueras. "T'acompanyo en el sentiment, Carles Puigdemont. És injust haver de passar això a l'exili. Tot l'escalf per a la família. Molts ànims en aquests moments", ha assegurat Rovira.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, també ha traslladat el seu condol a Puigdemont: "Va fer de la pastisseria un lloc on sempre eres present. El meu condol més sincer per a tota la família. 'La terra cobra el delme', diu Vinyoli. I és així".

Les candidates de la CUP, Laia Estrada, i els comuns, Jéssica Albiach, han enviat així mateix missatges d'ànim a Puigdemont a través de X.

Des de CS, el seu líder, Carlos Carrizosa, també ha donat el condol a l'expresident i a "familiars i amics", i el candidat del PPC, Alejandro Fernández, també ha fet el mateix.