Ahir no hi havia signes clars, respecte a la continuïtat, o no, de Josep Prat en la presidència de l'Institut Català de la Salut (ICS). Preguntat en roda de premsa per TVE -lògicament TV3 va callar- el portaveu del govern, Francesc Homs, va manifestar desconèixer la presentació d'una denúncia contra Prat a la Fiscalia de l'Audiència Nacional, un fet revelat ahir per Diari de Girona.

Ara caldrà esperar a si dimecres vinent algun diputat en fa alguna pregunta en el Parlament. Els que semblen més disposats són Iniciativa i Ciutadans. Després veurem si la comissió de Salut del legislatiu demana que hi compareguin el conseller Ruiz i Prat.

Per una altra banda, està convocat per al proper divendres el conseller assessor en sanitat del president Mas. La darrera reunió va ser a inicis de desembre. Josep Prat no hi va assistir

En privat, ahir l'alcalde Reus, Carles Pellicer (CiU), va reconèixer que no pot cessar Prat de la seva funció de director general del holding Innova, sorgit a Reus de la sanitat pública. Va esmentar la situació delicada en què es troben empreses d'aquell holding, o participades per aquest, com Shirota, Promimpuls ( de promoció turística, amb participació de cinc consells comarcals) i Tecnoparc. Excepte Prat ningú sap com funciona tot, ni què s'hi pot trobar. L'opacitat és un pecat que comporta la seva pròpia penitència.

Ara Pellicer intenta passar la responsabilitat als anteriors alcaldes socialistes, Josep Abelló i Josep Miquel Pérez, marginant el fet que ell mateix ha ratificat i potenciat el que es va trobar. Hi ha tema i patacades per a molts mesos. Estan en funció de la rapidesa o lentitud de la intervenció judicial, però no solament.