Segueix-nos a les xarxes socials:

Els Mossos estrenen els canons de so per dissoldre manifestants

La Brigada Mòbil va utilitzar per primera vegada aquesta eina als incidents del barri del Raval

La Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra va utilitzar ahir a la nit per primera vegada canons de so per dissoldre els manifestants que van causar incidents al barri barceloní del Raval , al final de la marxa en solidaritat amb les mobilitzacions de Gamonal .

Segons ha informat el Departament d'Interior, els canons , que provoquen un so ensordidor , es van utilitzar per espantar manifestants que estaven causant destrosses en el mobiliari urbà i cremant contenidors a carrers propers a la Rambla de Barcelona , que van concentrar els principals incidents .

Els canons acústics són un dels dispositius que el Departament d'Interior estudia per substituir l'ús de pilotes de goma per part dels antiavalots , la utilització quedar restringida a partir del proper mes d'abril .

Un grup de manifestants , la majoria encaputxats , van provocar incidents als carrers properes a les Rambles de Barcelona, ??on van llançar objectes contra aparadors d'oficines bancàries i altres establiments comercials , van calar foc a contenidors i van destrossar mobiliari urbà .

Els incidents més greus van tenir lloc quan un grup de manifestants va atacar la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla de Barcelona, ??on van llançar cadires i taules de les terrasses properes contra l'entrada de les dependències policials .

L'atac a la comissaria i els incidents relacionats es van saldar amb dos agents de la Guàrdia Urbana i tres mossos d'esquadra ferits , segons les estimacions dels dos cossos policials .

Així mateix , els manifestants van causar desperfectes en material de la Guàrdia Urbana i sis vehicles antiavalots dels Mossos d'Esquadra van resultar danyats , han afegit les mateixes fonts .

Per la seva presumpta vinculació amb els disturbis , la policia catalana ha detingut tres persones , dues d'elles menors d'edat , als quals acusa de desordres públics i atemptat a l'autoritat.

Prem per veure més contingut per a tu