Segueix-nos a les xarxes socials:

Espadaler afirma que el TC no canvia "en res" el full de ruta d'UDC

El secretari general del partit referma el compromís amb el procés, posant per davant el diàleg

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va assegurar ahir des de Lleida que la sentència del Tribunal Constitucional (TC), que valora com a inconstitucionals les actuacions de la Generalitat en la preparació del procés participatiu del 9-N, no canvia "en res" el full de ruta que la direcció d'Unió posarà a votació dels militants aquest diumenge. Segons Espadaler, no canvia res "perquè precisament el que posem a votació és continuar compromesos amb el procés, com ho hem estat des del primer moment i com volem continuar estant-t'ho, amb les eines del diàleg, la persistència i de fer les coses ben fetes, encara que ara el diàleg pugui semblar impossible".

El secretari general d'Unió va insistir que "malgrat que ara sembli impossible nosaltres som i serem tossuts perquè el diàleg presideixi les actuacions de futur per transformar la situació que estem vivint i que ens porta com a país a la inanició". Espadaler va afirmar això després de lamentar que la sentència del TC torni a demostrar, segon ell, que el Govern espanyol és "incapaç" de donar respostes polítiques a problemes de naturalesa política. Malgrat tot, Espadaler va valorar que "malauradament és una sentència més", des que el TC ja va retallar l'Estatut i per això no va considerar que canviï l'escenari substancialment.

Duran defensa el "sí"

Per la seva part, el president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va manifestar ahir que els que defensen el "sí" a la consulta del partit del 14-J volen debatre sobre Unió i va assenyalar que "altres s'esforcen a parlar d'altres partits i d'altres persones". Al Twitter, Duran va afegir que "tanta crítica, des de dins i sobretot des de fora, demostra que el partit no és irrellevant". "A votar sí per Unió i Catalunya", va concloure.

Prem per veure més contingut per a tu