Segueix-nos a les xarxes socials:

La Guàrdia Civil registra l'Institut de Serveis Socials de Tarragona

Investiguen l'adjudicació i pròrroga del servei d'assistència a l'immigrant entre 2010 i 2012

Agents de la Guàrdia Civil van registrar ahir la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST), situat a la plaça Prim de Tarragona, a la recerca de documentació per l'anomenat cas Ini?pro, que va denunciar la CUP i que va provocar la dimissió del seu gerent, Antonio Muñoz.

La CUP va denunciar el cas a Fiscalia abans de tenir representació municipal després d'informacions publicades arran de la denúncia de treballadors de l'Institut, que van assegurar que el 2010 l'IMSST va adjudicar a Inipro un servei d'assistència a l'immigrant a través de la fórmula legal de convidar tres empreses a participar en un concurs, de les quals una es va retirar, Inipro va guanyar i la que va perdre, Itinere, era també dels mateixos accionistes que ?Ini?pro.

A més, tampoc no quadraven les dates d'enviament de pressupostos, anteriors a la convocatòria del procediment negociat sense publicitat i, també, es donava el cas que tant Inipro com Itinere estaven molt vinculades al PSC, partit que controlava -i controla- l'IMMST quan es van denunciar els fets.

Fonts pròximes al cas van dir que el procediment negociat del 2010 era legal, però es va prorrogar els anys 2011 i 2012 de forma irregular i els agents busquen documentació relacionada amb aquestes pròrrogues i no preveuen efectuar cap detenció. En esclatar el cas, l'equip de govern de Tarragona (PSC) va ordenar una auditoria interna que va detectar aquestes pròrrogues, que pujaven a un total de 137.369 euros.

La portaveu de l'equip de govern, Begoña Floria, va manifestar a les portes de l'IMSST que l'Ajuntament col·laborarà plenament amb la justícia i que ja van prendre mesures en conèixer el cas, com la citada auditoria i canviar el gerent. Floria considera que és un cas d'"una mala praxi, no d'una intencionalitat punible".

Iniciatives i Programes (Inipro) i Itinere formen part del mateix grup empresarial, però "són empreses totalment diferents", van explicar fonts d'Itinere. Aquesta mateixa font va desvincular l'empresa del PSC i va argumentat que el desajust entre les dates del pressupost i l'obertura del procediment negociat entra en la normalitat dels procediments administratius. "És possible que ens demanessin pressupost i que molt després decidissin obrir el concurs. El que és clar és que a nosaltres no ens van adjudicar res", va exposar.

De la seva banda, la denunciant del cas, la CUP, va mostrar la seva satisfacció per l'avenç de les investigacions.

Prem per veure més contingut per a tu