Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont es reunirà amb Colau i Arrimadas en els propers 15 dies

La líder de C's li demanarà que posi un interlocutor per negociar un nou finançament amb l'Estat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, rebrà la cap de l'oposició i presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, el proper dimecres, 27 de gener, i també es reunirà amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el 5 de febrer, segons va van explicar fonts de Presidència.

En la seva compareixença al Parlament per explicar l'estructura del Govern, Puigdemont ja va defensar el diàleg i la negociació amb tots els grups més enllà del pacte amb la CUP.

El president és conscient de les diferències amb Arrimadas, però espera poder arribar a acords en qüestions que no tenen a veure amb el procés, com la Llei del canvi climàtic o la Llei electoral.

Pel que fa a Colau, segons les mateixes fonts, Puigdemont pretén abordar temes com per exemple el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament.

Tot i ser trobades protocol·làries, el president vol que les reunions que mantindrà amb tots els líders polítics, realitzades a petició seva, tinguin cert contingut. En el cas d'Arrimadas, Puigdemont començarà a preparar el terreny per tal de poder arribar a acords futurs en qüestions que no estan relacionades amb el procés.

Reunió matinal

Fonts de C's van confirmar que la reunió serà al matí, i van mostrar la seva predisposició a abordar temes socials, econòmics o mediambientals, entre d'altres. Ara bé, també van avisar que sobre tot el que quedi fora de la llei no hi ha res a parlar.

El portaveu de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, va explicar ahir que Arrimadas aprofitarà per demanar-li que designi un interlocutor que negociï amb el govern espanyol un nou model de finançament.

Carrizosa va apuntar que C's vol fer una «oposició constructiva» i per això està predisposat a arribar a acords en qüestions socials. De fet, va subratllar que dimecres ja van mostrar aquesta voluntat pactant amb JxSí i la resta de grups la devolució de la paga extra del 2012 als treballadors públics entre aquest any i el primer trimestre del 2018. «Espero que puguem arribar a acords en temes semblants», va afegir.

De fet, el mateix president ja fa dies que argumenta que hi ha molts temes en l'àmbit social, per exemple, on és possible arribar a pactes amb forces que no comparteixen el full de ruta sobiranista. Durant el debat parlamentari de dimecres, per exemple, va estendre la mà a Catalunya Sí que es Pot per tal de negociar els pressupostos.

Prem per veure més contingut per a tu