Segueix-nos a les xarxes socials:

Els restauradors veuen "inadmissible" que els pastissers ofertin degustació

El gremi del sector lamenta que la nova llei de comerç permeti que les fleques "funcionin com bars"

Els restauradors veuen "inadmissible" que els pastissers ofertin degustacióJose Sánchez

El president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, ha considerat "inadmissible" que el nou el Projecte de Llei de Comerç, Serveis i Fires que ha aprovat el Govern aquest dimarts permet a les pastisseries dedicar un 33% del seu espai a la degustació.

En declaracions a l´ACN, el representant dels restauradors ha lamentat que ara les pastisseries podran oferir "pràcticament" els mateixos serveis que un bar o restaurant, però sense tenir la mateixa llicència. "No tenim cap inconvenient en què els sectors evolucionin i en els projectes empresarials que funcionin, però hem d´estar en igualtat de condicions i actualment nosaltres tenim normatives més rigoroses", ha sentenciat Chias.

El president del Gremi de Restauradors ha apuntat que les pastisseries no tenen les mateixes exigències de seguretat, accessibilitat, formació o de conveni professional dels seus treballadors que tenen els restauradors i que això provoca una competència deslleial amb els negocis de restauració. "Fins i tot podran vendre alcohol. Això funciona com un bar", ha sentenciat Chias. En aquest sentit, les diferències de convenis que hi ha entre els treballadors de les pastisseries i dels restaurants ha motivat queixes sindicals al respecte, segons el responsable del Gremi.

La nova normativa de comerç regula les àrees de degustació en els comerços dedicats a la venda de productes d´alimentació. Així, la llei marca un límit en l´espai dedicat a àrea de degustació del 33% del total de la superfície comercial de l´establiment, amb la possibilitat que els ajuntaments puguin variar el límit. La idea és oferir a aquests comerços una via complementària d´explotació econòmica, més ajustada a les preferències dels consumidors actuals.

Prem per veure més contingut per a tu