Segueix-nos a les xarxes socials:

La Sagrada Família acull una missa multitudinària

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, titlla de «pecat gravíssim» atemptar contra innocents

La Sagrada Família acull una missa multitudinàriaEFE

La basílica de la Sagrada Família va acollir ahir una missa solemne en memòria de les persones que van patir «les urpes» dels atemptats terroristes de la Rambla de Barcelona i de Cambrils, en la qual es va pregar «per les víctimes mortals i per a la ràpida recuperació dels ferits».

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va agrair durant el seu sermó «la generositat i entrega de les forces de seguretat, els professionals sanitaris i de la ciutadania en el seu conjunt». Omella va titllar de «pecat gravíssim» atemptar contra la vida de persones innocents i de nens, en al·lusió a les catorze víctimes mortals dels atacs terroristes de dijous.

«Demanem a Déu que canviï els nostres cors de pedra per un cor ple de sentiments, humanitat i pau. Estem tots units per un objectiu comú, que és la pau», va assegurar. L'arquebisbe de Barcelona també va traslladar el missatge de condol i repulsa de la violència que li va fer arribar el papa Francesc a través d'un escrit i d'una trucada personal en la qual li expressava el seu condol «per les víctimes que han perdut la vida en una acció tan inhumana» i que va «sembrar el dolor» a la Rambla de Barcelona.

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, que va presidir la missa al costat d´ Omella, també va tenir paraules d'agraïment vers l'esperit solidari que en els últims dies ha impregnat la capital catalana: «Han estat dies de llàgrimes, però sobretot de molta humanitat», va indicar. «Volem la concòrdia del nostre poble i la pau, lluny de tota violència i terror», va afegir. I finalment, va concloure: «Hem comprovat l'esforç i la solidaritat de tots els ciutadans, des de la seva voluntat de cooperar, el seu càrrec institucional o la seva professió, arriscant fins i tot la seva vida».

Durant la missa es va fer també especial menció a les víctimes de confessió musulmana, a qui l'Església, explica, ha visitat als hospitals durant aquests darrers dies per oferir-los el seu suport i solidaritat. Omella i Taltavull van fer una crida a la unitat: «La unió ens fa forts. La divisió ens destrueix», va afirmar Omella.

Els reis FelipVI i Letizia van presidir la missa, que va comptar amb l'assistència de les màximes autoritats del país, com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o el vicepresident, Oriol Junqueras. Per part del Govern central hi va assistir el president Mariano Rajoy; la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i la presidenta del Congrés, Ana Pastor.

Fins a la Sagrada Família es van desplaçar també el president portuguès i el seu primer ministre, Marcelo Rebelo de Sousa i Antonio Costa, d'on són algunes de les víctimes dels atemptats. També hi van assistir diversos consellers de Govern, les alcaldesses de Cambrils, Camí Mendoza; Barcelona, Ada Colau, i Madrid, Manuela Carmena, entre d'altres.

La missa va estar oberta a la ciutadania, que des de primera hora del matí feia cua als accessos de les dues façanes del temple per passar el controls de seguretat d'accés a la basílica. El públic va cloure l'acte amb un aplaudiment espontani en acabar el Virolai, amb el qual es va tancar la missa.

Prem per veure més contingut per a tu