Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres entitats judicials avisen que no aplicaran les lleis de desconnexió

Les associacions consideren que els dos reglaments que reclama el Govern català no són suficientment lícits

Tres associacions judicials amb representació a Catalunya van considerar ahir que les anomenades lleis de desconnexió (la de transitorietat jurídica i la del referèndum) se situen «fora del marc constitucional», afegint que la seva «obligació com a jutges i magistrats serà la de no aplicar cap d'aquestes normes».

A través d'un comunicat, els presidents o portaveus a Catalunya de l'Associació Professional de la Magistratura, de l'Associació Francisco de Vitòria i del Fòrum Judicial Independent van reaccionar contra la intenció de la majoria independentista del Parlament d'aprovar les dues lleis a la sessió d'ahir.

«Els jutges estem sotmesos a l'imperi de la llei i ens hem compromès solemnement a fer complir la Constitució i la resta de l'ordenament jurídic, administrant recta i imparcial justícia. La gravetat de la situació ens obliga a actuar amb singular serenitat i prudència», assegurava la nota. No obstant això, aquestes associacions opinen que hi ha un «greu conflicte polític» i que la seva solució «no correspon als tribunals de justícia».

Prem per veure més contingut per a tu