Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fiscalia presenta una denuncia per sedició per les concentracions de Barcelona

Considera que volien «impedir per la força» l'actuació de la Guàrdia Civil durant els diferents registres del dimecres

La Fiscalia presenta una denuncia per sedició per les concentracions de BarcelonaACN

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició i demana al jutge que investigui i identifiqui els responsables de les manifestacions que es van produir durant les detencions del passat dimecres a Barcelona.

La Fiscalia considera que les concentracions volien "impedir per la força" l'actuació de les autoritats i dels cossos de seguretat i, per tant, que l'actuació dels responsables seria constitutiva d'un delicte de sedició. Aquest delicte és competència de l'Audiència Nacional.

A la querella, a més, el fiscal demana a la Guàrdia Civil un atestat on es detallin tots els fets que van ocórrer durant els registres a més de 40 seus (inclosos edificis del Govern com la conselleria d'Economia de la Generalitat), també a l'empresa on es van comissar prop de 10 milions de paperetes i a la seu de la CUP.

Segons el Codi Penal, el delicte de sedició persegueix aquells que s'alcen "pública i tumultuàriament" per impedir l'aplicació de les lleis o l'actuació de qualsevol autoritat, "ja sigui per la força o fora de les vies legals".

Prem per veure més contingut per a tu