Segueix-nos a les xarxes socials:

El Partit Animalista demana un pla d'evacuació d'animals en catàstrofes

Ha presentat un projecte elaborat al costat d'experts en la matèria davant el Departament d'Interior

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (Pacma) ha demanat a les administracions que aprovin un pla d'evacuació d'animals en situacions d'accidents o de catàstrofes, inexistent fins ara a Espanya. El partit animalista ha presentat aquesta setmana al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya un Pla d'Evacuació d'Animals en Catàstrofes i Emergències que ha elaborat al costat d'experts en la matèria.

Segons va explicar el coordinador del Pacma a Barcelona, David Martínez, són les comunitats autònomes les competents en l'aprovació de plans i recursos d'emergència, fet pel qual la seva proposta ja ha estat traslladada a cadascuna de les autonomies.

A més, han registrat la seva proposta al Ministeri d'Interior perquè «és l'autoritat superior en matèria de Protecció Civil, per regular l'evacuació dels animals en casos d'emergència de protecció civil o catàstrofe».

Martínez va assenyalar que «el pla ja ha estat presentat a la resta de comunitats autònomes i a Catalunya es fa una mica més tard per la situació política i el procés de recollida de signatures que realitzem per presentar-nos a les eleccions del 21-D». Així, el Pacma va presentar el pla amb l'objectiu que s'iniciïn els tràmits per a la seva posada en marxa com més aviat millor.

Martínez va assenyalar que considera que «el nostre pla d'evacuació tindrà bona acollida, com ha succeït a Canàries o a València».

Prem per veure més contingut per a tu