Segueix-nos a les xarxes socials:

Alemanya obre 7 anys després el judici a les víctimes del «Loveparade»

La justícia enceta un procés que es preveu tortuós sobre la tragèdia del festival en el qual van morir dues catalanes

La Justícia alemanya va obrir ahir un procés que es preveu tortuós per la tràgica «Loveparade» del 2010, la gran festa a l'aire lliure en què van morir 21 joves, entre ells dues joves catalanes, i que va deixar més de 650 ferits, enmig d'un cúmul de presumptes negligències i errors d'organització.

Sis treballadors de l'administració de Duisburg, on se celebrava la festa, i quatre de l'empresa organitzadora, Lopavent, es van asseure a la banqueta, confrontats als seixanta representants de l'acusació particular, la majoria familiars de víctimes o supervivents. El judici, un dels més grans de la història recent alemanya, es va obrir amb 45 minuts de retard i, després de la identificació dels implicats -els processats, els seus 32 advocats, més els de l'acusació particular i els intèrprets a quatre idiomes- es van succeir les interrupcions per problemes tècnics o al·legats de la defensa.

Supervivents

A la sala, habilitada al centre de congressos de Düsseldorf i amb capacitat per a 500 persones, hi havia entre el públic diversos supervivents i potencials testimonis d'un procés que es preveu llarg.

«Si la defensa recorre a la tàctica de les demores prescriuran els càrrecs», va comentar a Efe Paco Zapater, advocat de Tarragona i pare de Clara Zapater, una de les víctimes, morta juntament amb la seva amiga, la cambrilenca Marta Acosta, les dues catalanes de 22 anys.

Prem per veure més contingut per a tu