Segueix-nos a les xarxes socials:

Investiguen un ramader per maltractar ovelles i cabres

La Generalitat li intervé el ramat després de constatar que no gestionava correctament els cadàvers

Els Mossos d'Esquadra i la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat estan investigant el propietari d'un ramat d'ovelles i cabres de Lliçà d'Amunt per un presumpte delicte de maltractament animal, contra la salut pública i contra els recursos naturals. La Conselleria va explicar que el 6 de març van intervenir el ramat després que fa temps localitzessin ovelles mortes al voltant de la granja i constatessin que els cadàvers no s'estaven gestionant de manera adequada.

Malgrat les sancions administratives, el propietari continuava gestionant el ramat amb descuit i la Conselleria d'Agricultura va denunciar els fets a la Fiscalia, per la qual cosa el jutjat d'instrucció va autoritzar el comís de tot el ramat.

El 6 de març es va executar l'ordre judicial i es van retirar de la granja un total de 702 animals -567 ovelles, 80 bens, 50 cabres, 2 ponis i tres gossos- i dins de les instal·lacions es van localitzar 40 cadàvers d'ovelles i cabres en diferents estats de descomposició que convivien amb la resta del ramat. També hi havia un gran nombre de cadàvers enterrats entre els purins.

Prem per veure més contingut per a tu