Segueix-nos a les xarxes socials:

Lledoners s'omple un any després de l'empresonament dels líders independentistes

Avui es compleix un any de l'empresonament de part dels consellers del Govern Puigdemont

Lledoners s'omple un any després de l'empresonament dels líders independentistes

9

Les immediacions del centre penitenciari de Lledoners s'ha omplert en l'inici de l'acte de protesta per demanar l'alliberament dels líders independentistes empresonats, aquest dijous a la tarda, just el dia abans que es compleix un any de l'ingrés a presó dels polítics catalans. Núria Picas i Jordi Margarit, conductors de l'acte, han pujat sobre l'escenari instal·lat al camp del costat de la presó a un quart de 6 de la tarda, i han donat pas a un vídeo.

L'acte ha començat amb sorpresa, amb una actuació musical a càrrec de David Fernàndez, Feliu Ventura i Lluís Llach, i al llarg de la tarda està previst que pugin sobre l'escenari personalitats polítiques destacades, com el president del Parlament, Roger Torrent, Pere Aragonès i Elisenda Alamany. També rostres coneguts de la cultura, com Josep Maria Mainat. Abans del tret de sortida a l'acte ha actuat el grup de cobla de Música per la Llibertat, que ha interpretat diverses peces fora de l'escenari, i al lloc habitual on hi actuen els caps setmana. També s'han projectat vídeos, abans de l'acte, de persones demanant l'alliberament dels presos.

Fins a Lledoners han arribat 98 autocars procedents de tots els punts de Catalunya, a part de centenars de vehicles. De fet a les 5 de la tarda, quan havia de començar l'acte, l'organització ha decidit esperar 15 minuts per donar el tret de sortida degut a la gran quantitat de vehicles que aquesta hora encara havien d'accedir al camp on està tenint lloc els parlaments i les actuacions musicals.

Prem per veure més contingut per a tu