Segueix-nos a les xarxes socials:

Quim Torra diu que presentarà un projecte de comptes «després del cicle electoral»

El president de la Generalitat diu que no és «dels que tiren la tovallola» i critica la CUP

Quim Torra diu que presentarà un projecte de comptes «després del cicle electoral»David Zorrakino (europa press)

El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que, «passat aquest cicle electoral», el Govern presentarà un projecte de pressupostos, i va dir que espera reunir llavors el suport necessari als comptes, perquè «a aquest país -va assenyalar- li convé tenir uns nous pressupostos». En declaracions a Ràdio 4, Torra va declarar ser «dels que mai no tiren la tovallola ni perden mai l'esperança» i va apel·lar, en al·lusió a la CUP, als que fins ara «han preferit trobar unes cuirasses en què escudar-se en comptes de ser més valents i decisius».

«Perquè és molt fàcil atrinxerar-te en el teu partit polític i em sembla molt més interessant pensar que hi ha una ciutadania a la qual has de respondre», va afegir.

El president va lamentar així que «els partits continuen amb dinàmiques pròpies» quan s'acosten conteses electorals, la qual cosa genera «grans moments de tensió, i això es trasllada a la pugna parlamentària». «O els partits tenen una mirada molt més a llarg termini o penso que se li fa un molt flac favor a la ciutadania», va apuntar. Torra, també, va dir no considerar-se «en absolut moralment compromès» per la moció aprovada pel Parlament la setmana passada que emplaça el president a sotmetre's a una qüestió de confiança o a convocar eleccions. L'oposició «s'aprofita de la doctrina Llarena», va sostenir Torra en aquest sentit, en referència a l'acte del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que va dictaminar la suspensió temporal dels diputats processats per rebel·lió, per la qual JxCat i ERC no arriben avui a la majoria en trobar-se actualment cinc parlamentaris catalans en aquesta situació.

Prem per veure més contingut per a tu