Segueix-nos a les xarxes socials:

Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, defensarà Josu Ternera

El lletrat s'ha incorporat a la defensa de Ternera a la causa oberta contra el dirigent etarra per crims de lesa humanitat

Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, defensarà Josu TerneraACN

El lletrat Gonzalo Boye, advocat entre d'altres de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de l'actual mandatari català Quim Torra, ha assumit la defensa del dirigent d'ETA José Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, en el cas obert a l'Audiència Nacional per crims de lesa humanitat.

Fonts jurídiques han confirmat a Efe que Boye s'ha incorporat a la defensa de Ternera a la causa oberta contra el dirigent etarra per crims de lesa humanitat, que es basa en la pertinença d'Urrutikoetxea a la cúpula d'ETA que decidia els atemptats comesos entre el 2004 i el 2007.

L'advocat treballa ja en la defensa d'Urrutikoetxea a París, on l'etarra s'enfronta a una euroordre emesa per l'Audiència Nacional per jutjar-lo per aquesta causa.

Boye assumirà la defensa de Ternera també a Madrid, en el cas que l'euroordre prosperi i l'exdirigent etarra sigui jutjat a l'Audiència Nacional.

Urrutikoetxea es troba a l'espera de la resolució de diversos procediments incoats des d'Espanya, ja que, a més de l'esmentada euroordre, n'hi ha una altra emesa per l'Audiència Nacional pel finançament d'ETA a través de les "herriko tabernas".

A més, hi ha dues peticions d'extradició, una d'elles referida a l'atemptat de la casa quarter de la Guàrdia Civil de Saragossa el 1987, que va causar la mort d'11 persones.

El Tribunal d'Apel·lació de París es va pronunciar a favor d'aquesta sol·licitud d'extradició el passat mes de gener, tot i que aquesta resolució va ser recorreguda pels advocats francesos de Ternera.

La segona demanda d'extradició està relacionada amb l'assassinat el 1980 de Luis Hergueta, directiu de Michelin a Vitòria.

El veterà dirigent etarra, de 69 anys, va ser detingut el passat 16 de maig, després de gairebé 17 anys seguits de clandestinitat, a la localitat de Sallanches, als Alps francesos, i des de llavors ha estat empresonat a París.

Nascut a Biscaia el 24 de desembre de 1950, a Josu Ternera se'l considera un dels històrics membres de la cúpula d'ETA i participant en els intents de negociació desenvolupats per la banda terrorista.

El seu nou lletrat, Gonzalo Boye, ha defensat en diferents causes Puigdemont i Quim Torra, a més d'altres cèlebres clients, com el narcotraficant gallec Sito Miñanco.

També ha representat el cantant de Def Amb Dos, César Strawberry, a qui el Tribunal Constitucional ha anul·lat avui la condemna a un any de presó que li va ser imposada per un delicte d'enaltiment de terrorisme o humiliació a les víctimes, en considerar que va vulnerar el seu dret fonamental a la llibertat d'expressió.

Boye va ser condemnat el 1996 a 14 anys de presó per l'Audiència Nacional amb altres dos membres del Moviment d'Esquerra Revolucionària (MIR) xilè per col·laborar amb l'organització terrorista ETA en el segrest de l'industrial espanyol Emiliano Revilla.

Prem per veure més contingut per a tu