Segueix-nos a les xarxes socials:

Què es podrà fer a partir de dilluns a la primera fase de la desescalada?

El Procicat aprovarà en les properes hores el pla per tornar a la normalitat a partir del 23 de novembre

Què es podrà fer a partir de dilluns a la primera fase de la desescalada?

Es pot entrar i sortir del municipi?

Només de dilluns a dijous. Els caps de setmana continuen vigents els confinaments perimetrals a partir de divendres. A partir de llavors i fins dilluns a les 6 del matí s'haurà de justificar els desplaçaments i només es permetrà els desplaçaments per anar a l'escola i el lloc de treball.

Es pot anar a bars i restaurants?

Podran obrir en horari reduït de 6 del dematí fins a les 17 hores. Només podràn tenir un 30% d'aforament tant a l'interior com a les terrasses.

Puc sortir de casa a partir de les 22 hores?

El toc de queda continua vigent i només es podrà estar al carrer per causes justificades. Aquesta mesura durarà, com a mínim durant tot el que queda d'any 2020.

Puc reunir-me al carrer o a casa amb gent?

Durant la primera fase de la desescalada, els grups només podran ser de sis persones com a màxim fora del grup de convivència. Està prohibit menjar i beure als llocs públics.

Les botigues estaran obertes?

Sí, però amb un aforament del 30%. Els centres comercials de més de 800 metres continuaran tacants així que la majoria de centres comercials no podran donar servei.

Es podrà anar al cinema i el teatre?

Sí. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts podran reobrir a partir de dilluns amb un aforament reduït al 50%. El màxim serà en qualsevol cas de 600 persones. Els museus també hauran de respectar l'aforament del 50%.

Es podrà fer esport?

Les instal·lacions i equipaments esportius com piscines obriran a partir del dia 23 amb un aforament del 50 %. Els gimnasos continuaran tancats.

Els nens podran anar a les activitats extraescolars?

Les extraescolars continuaran restringides excepte aquelles que es fan estrictament al grup bombolla de l'aula i les activitats dins de l'horari lectiu del centre.

Es podrà anar a la universitat?

Les classes teòriques seran online i es manté l'activitat presencial a seminaris, pràctiques i laboratori.

Que passa amb les discoteques i sales de joc?

Continuaran tancats.

Fins quan durarà la Fase I de la desecalada a Catalunya?

El pla de la Generalitat pensa que aquestes fases tinguin una vigència de 15 dies, si bé els criteris es poden modificar si canvia la situació epidemiològica.

Prem per veure més contingut per a tu