Diari de Girona

Diari de Girona

Cambrils recorda les víctimes amb un acte «per prevenir l’odi»

Familiars, institucions, cossos de seguretat i ciutadania fan ofrenes florals al Memorial per la Pau en record a les víctimes de fa cinc anys

Tres infants a l'acte d'homenatge a les víctimes. | ACN

Cambrils va recordar ahir les víctimes de l’atemptat terrorista que va patir el 18 d’agost del 2017, la matinada posterior a l’atac de la Rambla de Barcelona. En un acte al lloc dels fets, al passeig Marítim, familiars de les víctimes, institucions, cossos de seguretat i emergències i la ciutadania van col·locar una flor blanca sobre el Memorial per la Pau que es va crear. Desenes de veïns del municipi es van acostar a l’acte i van guardar un silenci escrupolós durant l’esdeveniment. L’homenatge va durar uns 25 minuts, en els quals tan sols va intervenir l’alcalde de la localitat, Oliver Klein, que va desitjar que actes com aquests «serveixin per prevenir l’odi i el terrorisme».

Klein va recordar que aquella nit «va arribar la foscor» arran de l’atropellament múltiple perpetrat pels gihadistes davant del Club Nàutic, que va acabar amb una persona morta i set més de ferides, a més de cinc terroristes abatuts. Cinc anys després la localitat va homenatjar ahir les víctimes, tant les de Cambrils com les de Barcelona.

L’acte va començar amb un minut de silenci escrupolós i la interpretació del Cant dels Ocells per part de dos violoncel·listes. Posteriorment, representants polítics, cossos de seguretat, serveis d’emergències, col·lectius que van col·laborar aquella nit i membres de diferents comunitats religioses van fer una ofrena floral al Memorial per la Pau. Finalment, tres infants van deixar anar uns globus blancs en senyal de desig de pau mentre els músics interpretaven l’Himne d’Europa. En acabar, tothom qui ho va voler va poder col·locar flors blanques al memorial.

Manifest

Des del primer any de l’aniversari dels fets que l’Ajuntament no organitzava cap acte de record. En el segon aniversari l’aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, va fer una ofrena floral al Memorial per la Pau en una acció senzilla. Els dos darrers anys, arran de la pandèmia el consistori havia emès comunicats sobre l’efemèride.

Alhora, l’Ajuntament de Cambrils va fer un manifest en el qual es recorda que el 18 d’agost del 2017 els cambrilencs van ser «colpejats durament per la violència irracional», que va transformar la calma del passeig Marítim «en l’escenari de la irracionalitat més gran a la que el fanatisme d’unes persones pot conduir».

Compartir l'article

stats