Segueix-nos a les xarxes socials:

Les mínimes continuen baixant

Els termòmetres van descendir fins als -8,5 graus a Fornells de la Selva, -4,5 a Girona i -9,4 a la Vall d'en Bas

Les mínimes continuen baixantaniol resclosa

El fred sembla haver-se instal·lat definitivament a les comarques gironines. Tot i que les previsions anunciaven per ahir neu a qualsevol cota, finalment no van caure precipitacions, però sí que els termòmetres van tornar a baixar, com ha passat durant tota la setmana. Així doncs, tant les mínimes com les màximes de dissabte van ser més fredes que les de divendres, arribant els termòmetres a descendir fins als -13 a Queralbs, al Ripollès, -8,5 a Fornells de la Selva, -9,4 a la Vall d'en Bas i -4,5 a Girona ciutat. Per avui, el Servei Meterològic de Catalunya preveu que continuï el fred.

Lògicament, les zones de muntanya (Ripollès i Cerdanya) són les que han experimentat unes temperatures més gèlides. D'aquesta manera, a Queralbs la sensació de fred va durar tot el dia, ja que la mínima va arribar a -13, però la màxima no va ser gaire més alta: -10,6. També van ser espectaculars les mínimes de Sant Pau de Segúries (-10,1), Das (-10) i la Vall d'en Bas (-9,4).

Però no calia anar fins a la muntanya per trobar mínimes baixes. A Fornells de la Selva mateix, per exemple, el termòmetre va assolir els -8,5 graus, mentre que Vilobí va arribar a -5 i Vilablareix es va situar en -6,9. A Girona ciutat, d'altra banda, es va arribar a -4,6, i amb una màxima de només 8 graus. Molt similars van ser les mínimes a Anglès i la Bisbal d'Empordà (-4,7), Cassà de la Selva (-4) o Banyoles (-3,3).

Mínimes negatives a la costa

Anant més cap a la costa, les mínimes també va ser negatives. Així, a Portbou es va arribar fins als -0,7, mentre que a Castell d'Aro els termòmetres van descendir fins a -0,2. En canvi, la resta de municipis de l'Alt Empordà són els que van gaudir d'unes mínimes més elevades, i d'unes màximes situades al voltant dels 5 graus.

Per avui, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un nou descens de les temperatures. Així doncs, les mínimes seran lleugerament més baixes, amb un ambient molt fred i glaçades fortes a l'interior. Així doncs, al litoral es pot arribar als -3 graus, mentre que al Pirineu es rondaran els -9. Les màximes, en canvi, es mantindran sense gaires canvis, o com a molt seran una mica més altes. Tot i això, no s'esperen precipitacions i el vent que bufarà serà fluix o moderat, a excepció d'alguns cops de tramuntana a l'Alt Empordà.

De cara a la matinada de demà, dia 21, el Servei Meteorològic alerta que les mínimes encara podrien ser més baixes. Al llarg del dia, també es podrien produir algunes precipitacions.

Prem per veure més contingut per a tu