Segueix-nos a les xarxes socials:

Turisme

Els apartaments turístics gironins frenen la caiguda

La patronal catalana del sector fa un balanç global positiu de la temporada estiuenca

El sector dels apartaments de lloguer és el primer que ha fet balanç de la temporada turística -a excepció del conseller Huguet, que fa uns dies el feia pel seu compte a la Bisbal-, assegurant que ha mantingut les xifres d'estius anteriors i destacant Girona com la demarcació que millors resultats ha obtingut en l'últim mes computat, el de setembre.

Federatur, la Federació de les Associacions d'Apartaments Turistics de Catalunya, va donar ahir a conèixer les dades del darrer estiu, tancades a 30 de setembre, del global dels Apartaments Turistics de Catalunya. Segons la patronal del sector, el setembre ha tingut una davallada de quasi 6 punts respecte al setembre de 2009 ja que l'ocupaciód'aquest estiu ha sigut del 54,48%, en front del 60,23% de l'anterior. En aquest context, destaca que "ha sigut la demarcació de Girona la que ha resistit millor".

Federatur assenyala a més que "el sector apartamentista ha continuat en la línia de l'estiu anterior, mantenint dades correctes i corregint les baixades dels altres sectors de l'allotjament". Per a la patronal dels apartaments turístics, "això és molt important vist que places turístiques de Catalunya són de llits en apartaments".

Federatur va oferir els resultats globals, mes a mes. El mes de maig els apartaments de lloguer catalans van assolir una ocupació? total del 44,07%, superior al 37,79% de l'estiu de l'any passat. En aquest mes, Barcelona va tenir un fort increment.

Pel que fa al juny, va haver-hi pràcticament la mateixa ocupació de l'any anterior: aquest any un 52,11%, pel 51,11% de l'estiu passat. El juliol va superar les xifres de 2009: una ocupació del 74,80% enfront del 72,88% de l'estiu passat.

Un increment important respecte a l'estiu de 2009 es va obtenir el mes d'agost: un 86,05%, molt millor que el 80,77% de l'estiu anterior. Aquest mes, Tarragona va tenir el major increment respecte a l'any passat.

Barcelona també fa balanç

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) xifra l'ocupació mitjana dels apartaments turístics de la ciutat durant el mes de setembre en el 79,26%, fet que suposa un augment de gairebé un 10% respecte a les xifres que es van registrar durant el mateix període de l'any anterior (69,23%). El preu mitjà per persona i nit s'ha situat en 46,34 euros.

Les xifres d'ocupació d'aquest mes de setembre tanquen la temporada estiuenca amb uns nivells d'ocupació que freguen el 80%. Unes xifres lleugerament superiors a les obtingudes l'estiu del 2009.

El president d'Apartur, David Riba, creu que el sector dels apartaments turístics ha aconseguit "salvar la temporada" en un context de crisi generalitzat.

Prem per veure més contingut per a tu