Segueix-nos a les xarxes socials:

Un col·lectiu ciutadà elabora una guia que simplifica la consulta d'horaris de tren

La plataforma Promoció del Transport Públic recull totes les línies i estacions en un PDF

Un col·lectiu ciutadà elabora una guia que simplifica la consulta d'horaris de trendiari de girona

La iniciativa d'un col·lectiu ciutadà facilita una cosa aparentment tan senzilla com consultar els horaris dels trens i que a vegades es converteix en una tasca més feixuga del que hauria de ser, almenys si l'usuari ho fa a través del web de Renfe. La plataforma Promoció del Transport Públic (PTP) ha recollit en un mateix document, en format PDF, les línies ferroviàries vàlides per a cada estació, tots els serveis de trens Regionals i els horaris per a cada línia de trens de Mitja Distància, fent-hi constar totes les estacions del recorregut.

Es tracta d'una guia no oficial dels trens regionals -tal com l'anomena la mateixa plataforma ciutadana- elaborada per Josep Maria Olivé, responsable de la vocalia d'Equilibri territorial de la PTP.

"No t'emboliquis! Per primera vegada un PDF amb tots els trens regionals i totes les seves parades". Aquesta manera de publicitar la guia utilitzada per la plataforma dóna una idea de la mancança amb què es troben els usuaris de Renfe. I és que des del web oficial és impossible descarregar-se un document similar que reculli aquesta informació.

"Cobrir un buit"

Així doncs, la feina realitzada per Olivé cobreix un buit que Promoció del Transport Públic ofereix des del seu web -www.transportpublic.org-, ja sigui per consultar-la de manera gratuïta a través d'Internet o imprimir-la. Els viatgers poden escollir la línia que els interessa, de manera que els usuaris gironins es poden descarregar un document específic que recull tots els horaris de la línia Girona-Figueres-Portbou.

Prem per veure més contingut per a tu