Segueix-nos a les xarxes socials:

Lloret de Mar

El Centre de control de trànsit funcionarà des de divendres

El sistema permetrà crear «onades verdes» als semàfors i buscar solucions en temps real als possibles embussos

El Centre de control de trànsit funcionarà des de divendrescarles colomer

El Centre de Control de Trànsit de Lloret es posarà en marxa aquest divendres, així ho va confirmar el regidor de Mobilitat, Ignasi Riera. El sistema, que estarà gestionat i centralitzat a les dependències de la policia local, permetrà generar les anomenades "onades verdes" als semàfors, és a dir, que un vehicle els pugui trobar tots verds en un mateix carrer. A més, en cas d'incidència des del centre de control es podrà enviar informació en temps real als cartells digitals per alertar els conductors i oferir-los alternatives per evitar els embussos. El Centre també gestionarà els accessos a l'Illa de Vianants, que s'han dotat de pilones mòbils i lectors de matrícules. Totes les mesures formen part del Pla de Mobilitat de l'Ajuntament.

El Centre de Control, doncs, gestionarà tots els semàfors de Lloret -que són 22- i permetrà garantir la fluïdesa al municipi. Es tindran en compte, per exemple, les sortides dels nens de les escoles o els horaris a l'hora de programar els semàfors. A més, s'eliminaran els polsadors per a vianants, perquè tallarien les "onades verdes", que està previst fer bàsicament a l'avinguda de Blanes. Per fer-ho, l'Ajuntament ha anat recollint informació sobre el trànsit -a l'estiu i a l'hivern- amb un dispositiu instal·lat a la carretera que comptabilitza el nombre de cotxes que hi passen per poder dissenyar tota la mobilitat a partir d'aquest mes d'abril. Segons el regidor de Mobilitat, l'estudi del trànsit ha revelat algunes sorpreses sobre la mobilitat a la localitat. Per exemple, que hi ha un 30% més de circulació en direcció a Blanes que cap a Tossa a l'avinguda que porta el nom de les dues poblacions. I l'altre element curiós és que no hi ha una gran diferència en el volum de trànsit entre l'estiu i l'hivern, només d'un 20%, segons Riera.

A banda de tota la informació recollida i que ha permès dissenyar les estratègies a seguir, l'Ajuntament instal·larà en els propers dies diverses càmeres de vigilància als carrers de la localitat, que ajudaran a controlar el trànsit obtenint informació en directe. Des de les dependències de la policia, doncs, s'estaran controlant totes les càmeres i en el cas que es produeixi qualsevol incidència es podran dissenyar solucions i, sobretot, enviar informació als conductors a través dels panells digitals que s'han instal·lat a diversos punts de Lloret. "El sistema recull molta informació per dissenyar estratègies i solucions", va afirmar Riera.

Els cartells són bàsicament de dos tipus. Uns donen informació en temps real de l'estat dels aparcaments per tal que els conductors puguin saber si hi ha lloc o no abans d'arribar-hi. Aquests panells estan en diferents idiomes: català, castellà, anglès i francès. L'altre tipus de cartells són informatius. A la pantalla sortiran promocions turístiques o esdeveniments de la vila. I és on hi haurà les informacions en cas d'incidència, enviades per la policia, que tallaran el que estigui apareixent en aquell moment a la pantalla.

Amb el nou Centre de trànsit també es modificarà el sistema d'accés a l'Illa de Vianants de la localitat. Fins ara es feia amb unes pilones fixes i sempre es trobava tancat, excepte durant la càrrega i descàrrega. A partir d'ara hi haurà pilones mòbils, que ja estan instal·lades, i lectors de matrícules, que també es controlarà des de les dependències de la policia. Així, els veïns de l'Illa podran donar les ?seves dades i entrar quan ho necessitin. Es podran donar permisos ?especials per a familiars i els hotels també podran utilitzar el sistema. Els cossos d'emergència tindran via lliure. A l'abril es començarà a implantar el sistema al carrer Sant Pere i a partir de llavors s'anirà estenent a la resta de carrers de l'Illa. Un cop dins l'illa, el ?sistema sempre deixarà sortir sense lector. A l'apropar el cotxe baixaran.

Riera va destacar que la importància de tot el sistema és que "s'hagi instal·lat en una població mitjana, d'uns 40.000 habitants, i turística".

Prem per veure més contingut per a tu