Segueix-nos a les xarxes socials:

Dipsalut analitzarà l'estat de salubritat de 78 platges gironines

Enguany l'organisme farà la neteja i desinfecció de les dutxes, i comprovarà que la sorra estigui neta

Dipsalut analitzarà l'estat de salubritat de 78 platges gironinesdiari de girona

Al llarg d'aquest estiu, Dipsalut revisarà 78 platges de 19 municipis gironins per tal de garantir-ne la salubritat, en el marc del Programa de suport a la gestió del risc derivat de les platges. Concretament, les actuacions consistiran en la neteja i desinfecció de totes les dutxes i rentapeus i analítiques posteriors per descartar que tinguin legionel·la. A més, es comprovarà si hi ha fongs a les plataformes d'aquests equipaments. També s'agafaran mostres de sorra per determinar si és prou neta o si calen millorar els protocols de neteja.

L'Organisme ofereix un segon programa, d'ajuda econòmica per als operatius de vigilància, salvament i socorrisme, per contribuir a la seguretat dels banyistes. L'han sol·licitat tots els 20 municipis del litoral gironí per a 99 platges.

Aquest any el Programa de suport a la gestió del risc derivat de les platges es desenvolupa a 78 platges de 19 municipis gironins, és a dir, es duu a terme en 17 platges i 1 municipi més que l'any passat. Pel que fa a dutxes i rentapeus, se'n revisaran un total de 319, 7 més que el 2010. L'any passat, totes les dutxes i rentapeus estaven lliures de legionel·la. Pel que fa a les sorres, només 10 (un 6,1%) de les mostres tenien alguna deficiència (bàsicament presència de restes fecals per contaminació creuada). Els resultats van ser valorats com a clars indicadors de la bona qualitat de les platges gironines. La inversió total en aquest programa serà de 376.000 euros.

Prem per veure més contingut per a tu