Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern aprova el decret que regula els allotjaments turístics

La nova normativa ordena i classifica les empreses del sector i les integra en un sol text per primera vegada

El Govern va aprovar ahir el decret que ordena, regula i classifica les empreses d'allotjament turístic a Catalunya. Per primera vegada, s'integren en un únic text els establiments d'allotjament turístic i els habitatges d'ús turístic, que fin ara estaven regulats separadament.

La nova norma suposa "un avenç important en el procés de racionalització normativa endegat pel Govern en matèria turística, que concreta i completa el marc normatiu delimitat per les lleis òmnibus", detalla l'executiu català.

Amb l'aprovació del decret, el Govern dóna compliment al compromís d'integrar els habitatges d'ús turístic amb la resta de modalitats d'allotjament. De fet, els titulars de l'activitat són considerats empresa turística a tots els efectes, atesa la seva importància estratègica i econòmica per al país, segons va detallar el Govern ahir.

D'acord amb l'estratègia de reducció de càrregues administratives a l'activitat econòmica, la nova reglamentació simplifica al màxim els processos per accedir a l'activitat i, al mateix temps, potencia els criteris de control i garantia de qualitat dels allotjaments.

El decret també consolida la delimitació dels establiments d'apartaments turístics -edificis no destinats a habitatges-, on es garanteix la prestació de serveis turístics, distingint-los dels habitatges d'ús turístic. Es tracta d'establiments que se cedeixen per realitzar estades curtes de temporada, inferiors a 31 dies.

El nou marc jurídic incrementa els estàndards de qualitat mínima exigible als allotjaments turístics de Catalunya. També facilita als habitatges d'ús turístic l'accés a processos de categorització de caràcter voluntari. Es tracta d'una eina que la Generalitat posa a disposició de les empreses turístiques per millorar la distinció i el posicionament de la seva activitat en el marc de l'estratègia de potenciar la qualitat com un valor essencial de la destinació turística catalana.

Allotjaments rurals

Pel que fa a altres modalitats turístiques, el decret introdueix ajustos en la regulació dels establiments de turisme rural per eliminar barreres d'accés a l'activitat, preservant les característiques intrínseques a aquesta modalitat, i incorpora algunes novetats a les modalitats hoteleres i de càmping per adequar-los a les noves tendències de la demanda turística.

Prem per veure més contingut per a tu