Segueix-nos a les xarxes socials:

47.000 joves participaran aquest estiu en 1.100 activitats de lleure

24 nois s'inscriuen en un camp de treball en un hort ecològic que destina productes al Banc d'Aliments

47.000 joves participaran aquest estiu en 1.100 activitats de lleurediari de girona

Les comarques gironines acolliran aquest estiu uns 47.000 infants i joves que participaran en les prop de 1.100 activitats de lleure que s'organitzaran entre els mesos de juliol i agost. Per tipologies, les més populars són les colònies (348), seguides dels casals (322), les acampades (248) i les rutes (125). A més, al territori gironí hi haurà aquest any un camp de treball més que l'any passat. En total, se'n faran 17, un dels quals és el "Joves Solidaris a la Vall del Llémena", que té lloc durant la primera quinzena de juliol a les instal·lacions de la Fundació Oscobe a Sant Gregori.

Els objectius d'aquesta activitat són formar els joves en el treball del camp, la col·laboració amb altres joves en risc d'exclusió social i apropar-los a la realitat de la pobresa que viuen moltes famílies.

Durant aquests 15 dies, els 24 participants, d'entre 15 i 17 anys, la majoria dels quals són de les comarques de Barcelona i de Lleida, treballen l'hort ecològic de la Fundació Oscobe conjuntament amb joves d'entre 16 i 21 anys que hi són durant la resta de l'any dins del programa "Prepara't", que obre la porta a joves amb dificultats per accedir a la formació i al món laboral. El president de la Fundació Oscobe, Salvador Ferran, va afirmar que és important que "dos joves amb cultures, llengües maternes i creences diferents puguin estar agafant un enciam de l'horta i portar-la a un indret amb necessitats humanes". D'aquesta manera, es pretén combinar la vessant del treball amb la solidària. Els diferents grups cultiven diferents productes i posteriorment els cullen. Ahir, per exemple, tocava arrancar enciams. Posteriorment, una part del producte es destina a l'autoconsum i l'altra la porten els propis joves a entitats solidàries com el Banc dels Aliments. La setmana passada, també van portar productes i van fer una visita a la Sopa de Girona.

La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat ha organitzat aquest any 17 camps de treball a les comarques gironines. A més del de Sant Gregori, n'hi ha nou per a joves catalans, un per catalans i joves de la resta de comunitats autònomes; i sis més per catalans i joves de la resta del món. Respecte el 2012, hi ha un camp de treball més, de l'àmbit arqueològic, que es fa a Cruïlles.

El director general de Joventut, Toni Reig va recordar que aquest és el segon any que la Generalitat organitza els camps de treball, ja que anteriorment es donaven subvencions a les entitats promotores. El pressupost global és d'uns 650.000 euros, una xifra similar a l'any passat. L'usuari ha de pagar entre 90 euros i 185 euros en funció de la modalitat del camp de treball.

D'altra banda, el programa "L'Estiu és teu!" de l'Agència Catalana de Joventut també inclou les estades a vuit albergs de les comarques gironines, en els que s'ha ofert plaça a 2.727 infants i joves. S'ofereixen estades de dues setmanes en les instal·lacions d'aquests albergs del Gironès, Pla de l'Estany, la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà que són de diferents modalitats, com els idiomes, esports, enginy, teatre, veu i cinema.

Prem per veure més contingut per a tu