Segueix-nos a les xarxes socials:

Sant Joan de les Abadesses estalvia un 60% en electricitat

L'Ajuntament canvia la il·luminació de l'escola i de l'edifici municipal per tal d'optimitzar l'energia

Un total de 164 dels tubs fluorescents de l'escola de Sant Joan de les Abadesses seran subsitituïts per uns de menor potència, amb tecnologia led. Fins ara eren de 36 i 58 watts i es canviaran per tubs de 19 i 23 watts. El canvi preveu un estalvi d'energia del 60%.

L'edifici de l'Ajuntament de Sant Joan també realitzarà un canvi similar, amb vuitanta-dos nous tubs fluorescents nous, que permetran també un estalvi del cinquanta-quatre per cent. La substitució es farà sobre la meitat dels fluorescents, mentre que a l'escola l'estalvi serà del 68%.

La vida útil dels tubs led és de 50.000 hores, gairebé el triple que els tubs fluorescents. A més, la seva encesa és instantània. El canvi es fa gràcies a la subvenció a fons perdut de la Diputació de Girona dins de la campanya del Pla a l'Acció 2013.

D'altra banda, un conjunt de reformes serviran per convertir dues estances petites de l'Institut Escola santjoaní en una nova aula que tindrà capacitat per fer-hi classes i activitats diverses. Les obres s'iniciaran aquest mes de juliol, complementant les operacions habituals de manteniment que es duen a terme cada estiu. L'aula servirà per fer-hi classes i activitats, i és la més propera al carrer Pere Rovira.

Prem per veure més contingut per a tu