Segueix-nos a les xarxes socials:

Subvencionen amb un milió el projecte Benergi d'eficiència energètica

Aquest projecte mobilitzarà inversions per valor de 6,48 milions d'euros en millora de l'eficiència energètica

El projecte BEnerGI (Bundling sustainable energy investments for Girona municipalities, és a dir, Agrupar inversions en energia sostenible per als municipis gironins) de la Diputació de Girona presentat a la convocatòria del repte Energia segura, neta i eficient del programa Horitzó 2014-2020 ha estat aprovat per l'Agència Europea per a la Petita i Mitjana Empresa (EASME) amb una subvenció de 922.399 € que correspon al 90 % del total de les accions previstes. A la convocatòria del repte Energia segura, neta i eficient que es va tancar al juny, s'hi varen presentar 393 propostes, i se n'han seleccionat 45. El projecte presentat per la Diputació de Girona i redactat per l'equip tècnic del CILMA és un dels quatre projectes seleccionats a tot Europa de la línia específica EE20.

Aquest projecte mobilitzarà inversions per valor de 6,48 milions d'euros en millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i 9,40 milions en eficiència energètica d'edificis públics. Les inversions que es mobilitzaran són accions identificades als Plans d'Acció Local per a l'Energia Sostenibledels 197 municipis gironins que ja s'han adherit al Pacte d'alcaldes.

Entre els objectius del projecte hi ha enfortir models organitzatius innovadors a través de polítiques que fomentin l'economia d'escalao promoure l'agrupació d'inversions municipals que facilitin els contractes amb Micro Empreses de Serveis Energètics i Empreses de Serveis Energètics.

Prem per veure més contingut per a tu