Segueix-nos a les xarxes socials:

Detinguts a Girona set membres d'una banda de lladres violents

La Policia Nacional ha desarticulat un grup al qual s'atribueixen, fins al moment, deu robatoris amb força

La Policia Nacional ha desarticulat un grup al qual s'atribueixen, fins al moment, deu robatoris amb força en domicilis, locals comercials i naus industrials, en una operació que s'ha desenvolupat en tres fases i ha comportant la detenció de 24 persones en diferents províncies d'Espanya. A Girona hi ha 7 detinguts, la resta són a Huelva, Sevilla i Alacant.

L'organització actuava amb una àmplia mobilitat geogràfica i estava estructurada en diversos subgrups que operaven en diferents zones del país. En un registre realitzat a la localitat alacantina de Catral s'han intervingut dos cantorals de propietat desconeguda que ahir van ser entregats a dos representants de l'església, en qualitat de dipòsit.

La investigació va començar a finals de juny passat, quan els agents seguien la pista dels autors d'un atracament mitjançant un butró en una joieria d'Alacant. Aquestes perquisicions van permetre la detenció a la ciutat de Girona de set persones, totes elles de nacionalitat romanesa, en una primera fase de la investigació.

Posteriorment, en una segona actuació desenvolupada a mitjan setembre es va desmantellar un altre subgrup vinculat a la mateixa organització a les ciutats de Huelva i Sevilla, format per vuit persones de la mateixa nacionalitat.

A finals de setembre es va desenvolupar la part final de l'operació amb la detenció a la província d'Alacant de nou persones més, també de Romania, a excepció d'una, que era espanyola.

Botí

Els agents han recuperat gran quantitat de joies sostretes, material informàtic i electrònic, entre el qual destaquen ordinadors portàtils, fins i tot inhibidors de freqüència per anul·lar les alarmes. A banda, els agents van trobar gran quantitat d'eines per dur a terme els robatoris.

Prem per veure més contingut per a tu